17:45 Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Κοροϊδία Ε. Τουλουπάκη στην Προανακριτική

Κοροϊδία Ε. Τουλουπάκη στην Προανακριτική

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eREPORTAZ η κυρία Τουλουπάκη παρέδωσε μεν σε στικάκι την δικογραφία ως όφειλε μετά την εντολή του αντιεισαγγελέα του ΑΠ κ Ζαχαρή, αλλά έστειλε άλλα αντί άλλων στοιχεία.

Για απόλυτη κοροϊδία της κας Τουλουπάκη προς τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής μιλούν τα κόμματα στη Βουλή, ειδικά η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής στο θέμα των εγγράφων που είχαν ζητήσει από την εισαγγελέα Διαφθοράς και αυτή είχε αποφύγει να τα στείλει στην Προανακριτική. Σήμερα το πρωί υπήρξε η πληροφορία ότι την Πέμπτη το απόγευμα η κα Τουλουπάκη απέστειλε ένα στικάκι με τα έγγραφα που είχε ζητήσει η Προανακριτική. Έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι εν τέλει τα μέλη της προανακριτικής είδαν ένα CD που είχε κάποια έγγραφα. Επισήμως το υλικό δεν το έχουν λάβει στα χέρια τους, θα γίνει αυτό στην πορεία της ημέρας, αλλά βλέποντας το περιεχόμενο στα γραμματεία της Προανακριτικής διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει τίποτα από ότι είχαν ζητήσει, ειδικά τα διαβαθμισμένα έγγραφα από το FBI. Η οργή, λοιπόν, είναι μεγάλη και αναμένονται και επίσημες αντιδράσεις, αφού πάρουν στα χέρια τους του υλικό επισήμως.

Τι είχε συμβεί νωρίτερα

Από την Ε. Τουλουπάκη, την Εισαγγελέα Διαφθοράς, εστάλη στην Προανακριτική Επιτροπή ένα στικάκι το οποίο περιέχει όλα τα έγγραφα και από πρώτες πληροφορίες περιέχει και τα έγγραφα του FBI.

Ένα στικάκι με την δικογραφία της Novartis και τα έγγραφα που αρνιόταν να παραδώσει μέχρι τώρα επικαλούμενη φόρτο εργασίας, έστειλε η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στη γραμματεία της Προανακριτικής Επιτροπής, χθες το απόγευμα. Το πρωί της ίδιας μέρας, αντιπροσωπεία της Προανακριτικής σε επιστολή που παρέδωσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα, έθεσε θέματα σχετικά με την κ.Τουλουπάκη, και τα έγγραφα της δικογραφίας τα οποία όφειλε να είχε αποστείλει, όπως βεβαίωσε με έγγραφο του και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, που διενεργεί έρευνα για τους δικαστικούς χειρισμούς της εισαγγελέως, μετά τις καταγγελίες δικαστικών.

Μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής επισημαίνουν ότι η εισαγγελέας διαφθοράς υποστήριζε ότι δεν έστελνε όλο το υλικό της δικογραφίας διότι η συγκέντρωση του απαιτούσε χρόνο που δεν είχε. «Το ότι ήρθε σε στικάκι δείχνει ότι ήταν σε ψηφιοποιημένη μορφή και επομένως η καθυστέρηση είχε άλλη αιτία…» τονίζουν μέλη της επιτροπής.

Τα έγγραφα του FBI

Το στικάκι δεν έχει εξεταστεί ακόμη ενδελεχώς. Πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι περιέχει τα έγγραφα του FBI για τα οποία έγινε τόσος λόγος. Θα αποκαλυφθεί αν και ποια ονόματα έχουν αυτά τα έγγραφα, αν το FBI ήταν αυτό που «έπεσε» σε πολιτικά πρόσωπα διερευνώντας το σκάνδαλο της Novartis ή εάν ήταν η εισαγγελέας διαφθοράς που του ζήτησε να διερευνήσει αυτό το ενδεχόμενο σε μια προσπάθεια να βρει στοιχεία για να δέσει την δικογραφία καθώς οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων δεν ήταν επαρκείς όπως αποδείχθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι για εφτά από τους 10 πολιτικούς που παραπέμφθηκαν σε Προανακριτική από την κυβέρνηση Τσίπρα (Σαμαράς, Πικραμμένος, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Γεωργιάδης κ.α) το μέρος της δικογραφίας που τους αφορά μπήκε στο αρχείο. Το μόνο «αξιοποιήσιμο» υλικό ήταν των προστατευόμενων μαρτύρων. Γι αυτό και η ταυτότητα τους είναι τόσο κρίσιμη. Οι καταθέσεις τους έγιναν αφορμή να στηθούν στα μανταλάκια επί δυο χρόνια οι 10 πολιτικοί. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες Ισχυρίστηκαν πολλά που δεν επιβεβαιώθηκαν. Είναι λογικό όσοι παραπέμφθηκαν να θέλουν να μάθουν την αλήθεια, πως στήθηκε η «πολιτική σκευωρία» – εάν αποδειχθεί- την οποία διερευνά η Προανακριτική της Βουλής.

Διαβάστε ακόμη

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας