Κορωναϊός: Πάνω από 1.380 οι νεκροί – 5.090 νέα κρούσματα

Κορωναϊός: Πάνω από 1.380 οι νεκροί – 5.090 νέα κρούσματα

Τα νέα κρούσματα και οι θάνατοι αυξάνονται καθημερινώς, αν βεβαίως δίνονται και τα πραγματικά  στοιχεία γιατί οι ΗΠΑ έχουν μεγάλες αμφιβολίες για το εάν οι Κινέζοι δεν αποκρύπτουν θανάτους και κρούσματα.

Μιλώντας στο CNBC ο αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ επεσήμανε ότι το Πεκίνο “συνεχίζει να αρνείται την προσφορά βοήθειας” από τις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι σήμερα οι κινεζικές αρχές, μετά από μερικές ημέρες που έκαναν λόγο για επιβράδυνση των νέων κρουσμάτων, επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν περισσότερα από 15.000 νέα κρούσματα, αύξηση-ρεκόρ που αποδίδεται στην αλλαγή του τρόπου διάγνωσης του ιού.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ακόμη 121 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 την Πέμπτη. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 1.383, ενώ τα κρούσματα παγκοσμίως είναι 64.435.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών της επιδημίας του νέου κοροναϊού ανήλθε έτσι σε 1.383, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν σε όλη την ηπειρωτική Κίνα 5.090 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19, γεγονός που αυξάνει σε 55.748 το σύνολο των κρουσμάτων.

Πέραν των 116 θανάτων που καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, αναφέρθηκαν δύο θάνατοι στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ και από ένας στις επαρχίες Ανχούι, Χενάν και Τσονγκτσίνγκ, κατά την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Επίσης, 6.723 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και μπόρεσαν να λάβουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, κατά την ίδια πηγή.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια