9:56 Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός: 46 οι νεκροί στην Ελλάδα - Έκτος θάνατος στην Κοζάνη

Κορωνοϊός: 46 οι νεκροί στην Ελλάδα - Έκτος θάνατος στην Κοζάνη

Τους 46 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης άλλοι τρεις άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή χτυπημένοι από τον φονικό ιό.

Πρόκειται για έναν άνδρα 78 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», μια 82χρονη γυναίκα που έχασε τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και έναν 79χρονο που κατέληξε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Το έκτο θύμα της Κοζάνης – 44ος νεκρός για την Ελλάδα

Τον έκτο νεκρό από τον κορωνοϊό μετρά η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, ενώ στο σύνολό της η Ελλάδα μετρά 44 θανάτους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για 79χρονο που νοσηλευόταν για πολλές ημέρες στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο άτυχος άντρας από την περιοχή της Εορδαίας κατέληξε τα ξημερώματα.

Το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώθηκαν 5 ακόμη καταγεγραμμένοι θάνατοι στην Ελλάδα και 43 συνολικά στη χώρα. Με τον θάνατο του 79χρονου, οι νεκροί ανέρχονται σε 44.

Η εικόνα του ιού την Ελλάδα

Η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας συνεχίζεται, με τον αριθμό νεκρών και κρουσμάτων να αυξάνεται καθημερινά.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 56 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 1.212, ενώ πέντε έτομα έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα 24ωρο.

Παράλληλα, 72 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα σε ΜΕΘ. Μέση ηλικία είναι τα 65 έτη και οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα.

Εμβολιασμός των παιδιών

Ο κ. Τσιόδρας, κατά τη χθεσινή ενημέρωση, αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα να εμβολιαστούν τα παιδιά αυτή την περίοδο.

«Σχετικά με τον εμβολιασμό στα παιδιά αυτή την κρίσιμη περίοδο η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με ομόφωνη απόφαση της τονίζει ότι η διακοπή του εμβολιασμού ακόμη και για βραχύ χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση επινόσων ατόμων και να αυξήσει την πιθανότητα επιδημιών από νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό και να επιβαρύνει περισσότερο το σύστημα υγείας», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος.

«Θυμάστε όλοι τι ζήσαμε πριν από δυο χρόνια με την επιδημία της ιλαράς στην Ελλάδα», τόνισε.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιδημιολογικά δεδομένα καθώς επίσης και τις σχετικές οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, συστήνεται ο έγκυρος εμβολιασμός των παιδιών έως δυο έτη χωρίς καθυστέρηση, σε συνεννόηση με τον παιδίατρο», συνέχισε.

«Ιδιαίτερα για εμβόλια πρώτης προτεραιότητας όπως το διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη, πολιομυελίτιδας, αιμοφίλου της ινφλουέντζας, πνευμονιόκοκκου, MMR και μηνιγγίτιδας, με προτίμηση στην χορήγηση πολυδύναμων εμβολίων ώστε να μειώνονται οι επισκέψεις», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε:

«Οι εμβολιασμοί θα γίνονται στο ιατρείο σε καθορισμένη μέρα και ώρα, ώστε η ανθρώπινη επαφή να περιορίζεται στο ελάχιστο. Το παιδί που πρέπει να εμβολιαστεί θα πρέπει να συνοδεύεται από έναν μόνο γονέα, ενώ για τα παιδιά ηλικίας άνω των δυο ετών θα προγραμματιστούν εκ νέου μετά το τέλος του τρέχοντος κύματος της επιδημίας οι επαναληπτικές δόσεις. Έχουν εκδοθεί σχετικές οδηγίες γι’ αυτό το θέμα».

Για τη χλωροκίνη

Αναφορικά με την χλωροκίνη, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι οι περισσότεροι ασθενείς έχουν πάρει το φάρμακο, ενώ στην Ελλάδα η θνητότητα είναι στο 3% ενώ σε άλλες χώρες είναι 6%.

«Δεν μπορεί να πει κανείς με σαφήνεια αν αυτό οφείλεται στο ότι δόθηκε έγκαιρα θεραπεία. Χρειάζεται προσοχή στο να βγάλουμε μηνύματα. Έχουμε μια αισιοδοξία ότι θα υπάρξει βοήθεια από αυτό το φάρμακο, αλλά χρειάζονται περισσότερα δεδομένα. Έχουμε επάρκεια στη χώρα μας. Οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι το έχουν πάρει», δήλωσε.

Υπογράμμισε δε, πως τις επόμενες 10 ημέρες θα έχουμε περισσότερα δεδομένα στα χέρια μας και θα είμαστε σε θέση να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα

Κορωνοϊος: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας