13:06 Σάββατο 2 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Κορωνοϊος: Αύξηση στα σχολεία του δήμου Αχαρνών -Συγκέντρωση διαμαρτυρίας απόψε στο δημαρχείο Αχαρνών

Κορωνοϊος: Αύξηση στα σχολεία του δήμου Αχαρνών -Συγκέντρωση διαμαρτυρίας απόψε στο δημαρχείο Αχαρνών

Κραυγή αγωνίας από εκπαιδευτικούς και γονείς του δήμου Αχαρνών, λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχολεία της περιοχής. Σήμερα μάλιστα το απόγευμα στις 7:00 οι εκπαιδευτικοί έχουν διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της πόλης, ζητώντας να υπάρξει ειδική μέριμνα και μαζικά τεστ, ώστε να μην αφεθούν στην τύχη τους η υγιεινή και η ασφάλεια στα σχολεία.

Όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Ο Σωκράτης», η αύξηση των κρουσμάτων είναι ραγδαία, ενώ γονείς δηλώνουν επίσης θετικοί, αυξάνοντας τον προβληματισμό. Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση σχολείων όπως το 23ο, 24ο, 18ο, 15ο, 3ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών, ενώ ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί το 23ο δημoτικό σχολείο, όπου φοιτούν μαθητές Ρομά.

Αναλυτικά ο σύλλογος των εκπαιδευτικών αναφέρει ότι: «Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς, καθημερινά διαπιστώνονται νέα κρούσματα του κορωνοϊού COVID-19 σε σχολικές μονάδες του δήμου Αχαρνών, με αποτέλεσμα να κλείνουν τμήματα. Γονείς μαθητών, από τμήματα που παραμένουν ανοιχτά, διστάζουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, στην προσπάθειά τους να τα προστατέψουν από τον ιό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε περιπτώσεις σχολείων όπως το 23ο,24ο,18ο,15ο,3ο δημοτικά σχολεία Αχαρνών. Επιπροσθέτως, δεν είναι λίγα τα σχολεία όπου γονείς ενημερώνουν ότι είναι θετικοί στον ιό, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται η ανασφάλεια αναφορικά με τη διασπορά του. Σε έναν δήμο, που στην πλειοψηφία τους οι δημότες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για να κάνουν το τεστ, και ιδιαίτερα στην περίπτωση του 23ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών, όπου όλοι οι μαθητές ανήκουν στην ευαίσθητη ομάδα των Ρομά, είναι επιτακτική ανάγκη ο Δήμος και ο ΕΟΔΥ να μεριμνήσουν για τη διενέργεια δωρεάν μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό των σχολικών μονάδων, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί.

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς, δε θα αφήσουμε στην τύχη την υγιεινή και την ασφάλεια στα σχολεία. Απέναντι στην κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης, που ρίχνει το βάρος της προστασίας της υγείας στην ατομική ευθύνη, και τα ανεπαρκή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Αχαρνών, σας καλούμε μαζικά να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα που δεν είναι δεδομένα. Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών, γονιών, σωματείων και μαζικών φορέων στην πλατεία Αχαρνών, σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 19:00.

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαδάκτυλος: Δεν απέχουμε πολύ από τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Οι τριαντάρηδες αυτή τη στιγμή καθοδηγούν την επιδημία, που στην Ελλάδα «γκαζώνει» με 667 κρούσματα

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας