0:27 Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν κατά 30% τα κρούσματα το τελευταίο δεκαπενθήμερο - Π.Ο.Υ: "Κατάσταση έκτακτης ανάγκης"

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν κατά 30% τα κρούσματα το τελευταίο δεκαπενθήμερο - Π.Ο.Υ: "Κατάσταση έκτακτης ανάγκης"

Κορωνοϊός: Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο Π.Ο.Υ.  καθώς τα κρούσματα το τελευταίο δεκαπενθήμερο  αυξήθηκαν κατά 30% !

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι η COVID-19 παραμένει ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο

Λίγες ημέρες πριν, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (World Health Organization, WHO) ανακοίνωσε ότι η COVID-19 παραμένει ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο σχεδόν 2,5 έτη μετά την εμφάνισή της.
Οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λίνα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα κύρια σημεία της ανακοίνωσης αυτής.
Η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης (WHO Emergency Committee), που αποτελείται από ανεξάρτητους ειδικούς εμπειρογνώμονες, ανέφερε συγκεκριμένα ότι 1) τα αυξανόμενα κρούσματα, 2) η συνεχιζόμενη εξέλιξη του ιού με νέες μεταλλάξεις, καθώς και 3) η πίεση που ασκεί στις υπηρεσίες υγείας ειδικά σε ορισμένες χώρες σημαίνουν συνολικά ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι έκτακτη για την υγεία παγκοσμίως.
Τα κρούσματα που αναφέρθηκαν στον WHO αυξήθηκαν κατά 30% το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι η βελτιωμένη ανοσία του πληθυσμού, κυρίως λόγω των εμβολιασμών, έχει οδηγήσει σε «αποσύνδεση» του αριθμού των κρουσμάτων από τον αριθμό νοσηλειών και θανάτων.
Η «COVID-19 δεν έχει τελειώσει ακόμη δυστυχώς πουθενά», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του WHO Δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από τη Γενεύη μετά την ανακοίνωση. Έκλεισε τονίζοντας ότι «καθώς ο ιός συνεχίζει να μας επιτίθεται, πρέπει κι εμείς να συνεχίσουμε να αμυνόμαστε αποτελεσματικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Το απόγευμα η κηδεία του 49χρονου – Ευθύνες σε δύο νοσηλεύτριες και σε διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου

O κορωνοϊός συρρικνώνει τον πληθυσμό της ΕΕ- «Στο μέλλον θα εξαρτάται κυρίως από την μετανάστευση»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας