7:40 Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός: Αρνητικά τα πρώτα 22 τεστ στο "Σωτηρία" - Στο τραπέζι η υποχρεωτική μάσκα παντού

Κορωνοϊός: Αρνητικά τα πρώτα 22 τεστ στο "Σωτηρία" - Στο τραπέζι η υποχρεωτική μάσκα παντού

Αρνητικά βγήκαν τα πρώτα τεστ κορωνοϊού στο προσωπικό της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου “Σωτηρία”. Συγκεκριμένα έγιναν 22 τεστ και όλα βγήκαν αρνητικά. Εντός της ημέρας αναμένονται ακόμη 16 αποτελέσματα από το προσωπικό της κλινικής. Σημειώνεται ότι στο “Σωτηρία” που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό και σηκώνει μεγάλο “βάρος” στη νοσηλεία ασθενών που νοσούν από κορωνοϊό, σήμανε συναγερμός όταν πληροφορίες έκαναν λόγο για τον εντοπισμό πέντε θετικών κρουσμάτων.

Στο τραπέζι η μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους

Εξαιρετικά κρίσιμη θεωρείται η κατάσταση στην Αττική, όπου σε καθημερινή βάση εντοπίζονται περισσότερα από τα μισά κρούσματα κορωνοϊού. Χαρακτηριστικό ήταν ότι την Πέμπτη από τα 411 νέα κρούσματα, τα 272 καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Αττικής. Η κυβέρνηση βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη λήψη νέων μέτρων σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της πορείας του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, στο τραπέζι βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες που πρώτη είχε η ΜΠΑΜ η υποχρεωτική χρήση της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, εκτός από τους εσωτερικούς.

Είναι κάτι που το προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι, όμως υπάρχει ο προβληματισμός αν θα μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη το μέτρο. Το “μοντέλο Πόρου”, όπως αποκαλείται, δεν είναι εύκολο να λάβει σάρκα και οστά στην Αττική, με δεδομένο ότι ο πληθυσμός είναι πολύ μεγαλύτερος από τις περιοχές στις οποίες έχει ήδη εφαρμοστεί και ο έλεγχος για την τήρηση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας θα είναι πολύ δύσκολος.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί, στην καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα για τη συνεχή αξιολόγηση της κατάστασης, αποφασίστηκε να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα γηροκομεία και τις δομές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλη προσοχή θα δοθεί και στις δημόσιες υπηρεσίες, τόσο για το κοινό όσο και για τους εργαζόμενους, ενώ συζητήθηκε και το θέμα των καταλήψεων στα σχολεία, τόσο το ζήτημα της διεξαγωγής των μαθημάτων όσο και το υγειονομικό σκέλος.

Το μεσημέρι συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό και αναμένεται με ενδιαφέρον η εισήγησή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γίνεται πράξη το “Μάσκα παντού στην Αττική” – Δικαίωση της “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ”

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας