2:14 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε σχολεία της περιφέρειας Αττικής. Τεστ σε Ιόνιο Σχολή και Σικιαρίδειο

Κορωνοϊός: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε σχολεία της περιφέρειας Αττικής. Τεστ σε Ιόνιο Σχολή και Σικιαρίδειο

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η επιδημιολογική δειγματοληπτική συλλογή ρινοφαρυγγικών δειγμάτων με την τεχνική PCR, από τα κλιμάκια εξειδικευμένων Ιατρών και Νοσηλευτών ΠΕ του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, στους εκπαιδευτικούς, δασκάλους και προσωπικό των σχολείων, πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου για την διασφάλιση της υγείας των μαθητών στην Περιφέρεια Αττικής.
Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη των δειγμάτων από το σύνολο των καθηγητών – εκπαιδευτών και δασκάλων της Ιονίου Σχολής(Μαρούσι και Φιλοθέη 176 δείγματα).
Επίσης οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, επισκέφτηκαν το Σικιαρίδειο Ίδρυμα – Κέντρο κατάρτισης νέων από 14 ετών που αποτελεί Κέντρο Πρακτικής Άσκησης για φοιτητές Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών , του Παντείου, φοιτητές Κοινωνικής Εργασίας, φοιτητές διαφόρων ειδικοτήτων που ειδικεύονται στην Ειδική Αγωγή, Λογοθεραπείας και Εργοθεραπείας των Τ.Ε.Ι. και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, αλλά και σπουδαστών Δημοσίων και Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι:
«Η επιλογή του διδακτικού προσωπικού των σχολείων, ως επιδημιολογικός στόχος, αποτελεί στρατηγικής σημασίας και αξίας δράση, καθώς οι καθηγητές είναι δυνατόν, στο πλαίσιο των μαθημάτων τους, να μεταφέρουν από τάξη σε τάξη τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 κι αν παρουσιάζουν πρόβλημα, να επιμολύνουν ένα μεγάλο αριθμό μαθητών».

Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι στοχευμένη και γίνεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ αλλά και με το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το Μικροβιολογικό Εργαστήριο, όπου τα δείγματα εξετάζονται.

Οι δράσεις του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα συνεχιστούν και την εβδομάδα αυτή, με στόχο την όσο το δυνατόν περισσότερη λήψη ρινοφαρυγγικών δειγμάτων με την τεχνική PCR, από το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό των σχολείων της Περιφέρειας Αττικής.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

  

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας