10:47 Σάββατο 28 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός: Διάγγελμα Κ. Μητσοτάκη αύριο στις 18:00 - Θα ανακοινωθεί η καθολική χρήση μάσκας;

Κορωνοϊός: Διάγγελμα Κ. Μητσοτάκη αύριο στις 18:00 - Θα ανακοινωθεί η καθολική χρήση μάσκας;

Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε μόλις δύο ημέρες και ο κίνδυνος να επαληθευτούν οι δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών, αναγκάζουν την άμεση επανεξέταση της πορείας της πανδημίας στην χώρα μας.

Έτσι το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και την επιτροπή λοιμωξιολόγων προκειμένου να συζητηθεί η πορεία της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια της αυριανής σύσκεψης δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να οριστικοποιηθούν τα νέα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Μάλιστα πρόκειται να οριστικοποιηθεί και η ανακοίνωση των μέτρων από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω διαγγέλματος προς τους πολίτες.

Ένα από τα μέτρα που θα πέσει στο τραπέζι από τους ειδικούς και είναι πιθανό να εφαρμοστεί είναι η καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, θεωρείται πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί καθώς η κυβέρνηση θεωρεί πως ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο σημείο της απαγόρευσης κυκλοφορίας με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας