4:28 Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός: Έλληνας ασθενής στην Αγγλία περιγράφει τα συμπτώματα

Κορωνοϊός: Έλληνας ασθενής στην Αγγλία περιγράφει τα συμπτώματα

Με γλαφυρό τρόπο περιγράφει τα συμπτώματα μετά την προσβολή από τον κορωνοϊό ένας συμπατριώτης μας που ζει στην Αγγλία.

Της Αλεξίας Σβώλου

Ο ίδιος νόσησε από Covid 19 και κόντεψε να χάσει τη ζωή του λόγω του πολύ αυστηρού πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται στο εθνικό σύστημα υγείας της μεγάλης Βρετανίας το οποίο ανέκαθεν κρατούσε έξω από το νοσοκομείο τους ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία μέχρι να φτάσουν στο αμήν…

Φυσικά τώρα το περίφημο national health system με τις πιέσεις που δέχεται λόγω των πάρα πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού επί βρετανικού εδάφους έχει γίνει ακόμα πιο σκληρό απέναντι στους πολίτες.

Ο άτυχος συμπατριώτης μας περιγράφει πως στην αρχή ξεκίνησε με ένα βήχα και μία κακοδιαθεσία ενώ από την δεύτερη μέρα έχασε τελείως την όρεξη του κάτι το οποίο αποτελεί δείκτη πως οργανισμός δεν είναι καθόλου καλά. Συνέχισε με πυρετό βαρύ βήχα δύσπνοια και αιμόπτυση.

Η δύσπνοια του ήταν σε τέτοιο βαθμό που τα βράδια όταν μπήκε πια στο νοσοκομείο καθόταν σε καρέκλα διότι αν ξάπλωνε δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Είναι αυτό το σύμπτωμα το οποίο φυσικά δεν υπάρχει στην γρίπη την απλή -δεν υπάρχει σε καμία εποχική λοίμωξη που το έχουν περιγράψει κι άλλοι ασθενείς πως είναι σαν να γεμίζουν με υγρό οι πνεύμονες σου και να μην έχει χώρο για οξυγόνο.

Ο ίδιος μέσα στην ατυχία του ήταν πολύ τυχερός γιατί είχε εφοδιαστεί με ένα απλό ιατρικό μηχανάκι το οξύμετρο.

Με το οξύμετρο μετράς το οξυγόνο στο αίμα και όταν βρεις μία τιμή που δεν είναι καθόλου φυσιολογική τότε χτύπα κόκκινος συναγερμός.

Στην εξιστόρηση του ο συμπατριώτης μας ανέφερε πως δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα είναι σχετικά νέος 40+ χρονών και το μόνο που έχει είναι λίγα παραπανίσια κιλά όπως λέει ο ίδιος χαριτολογώντας ισχύει για ένα πολύ μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ακούγοντας την περιγραφή του στην τηλεόραση ο επίσης καλεσμένος στην εκπομπή της Τατιάνας Σταφενίδου, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, τόνισε ότι ήτανε μία εξαιρετική περιγραφή συμπτωμάτων που μπορεί να αποβεί χρήσιμη σε οποιοδήποτε άνθρωπο που δεν αισθάνεται καλά, είναι σπίτι του και δεν ξέρει αν έχει προσβληθεί από κορωνοϊό ή απλώς έχει κάποια άλλη λοίμωξη.

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας