7:08 Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν το lockdown η Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν το lockdown η Θεσσαλονίκη

Συναγερμός στην Θεσσαλονίκη εξ αιτίας των επιδημιολογιών δεδομένων.  Διχασμένοι οι επιστήμονες ως προς τον τριήμερο εορτασμό. Υπενθυμίζουμε ότι το 2020 η τήρηση κανενός μέτρου κατά τον εορτασμό στη συμπρωτεύουσα οδήγησε στην επιβολή lockdown.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη και μετά από μελέτη των δεικτών σε κάθε περιοχή της χώρας, σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού εντάσσεται η Θεσσαλονίκη, όπως εισηγείται η επιτροπή των επιδημιολόγων.

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων είναι ίδια, αλλά η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από τους γειτονικούς νομούς που είναι στο κόκκινο είναι μεγάλη και αυτό οδηγεί στην αναβάθμιση του επιπέδου κινδύνου.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, αύριο αναμένεται να αποφασιστεί αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο κόκκινο, όπως και και ποιες άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και η Λάρισα.

Το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν ορισμένες από τις περιοχές, όπως είναι οι συχνές επισκέψεις από τα Βαλκάνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απεργία στις 19 Οκτωβρίου αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ

Νέα ζωή για την κόρη του αστυνομικού-μαστροπού της Ηλιούπολης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας