More

  Κορωνοϊός: Η Οδύσσεια ενός τεστ για γνωστο δημοσιογράφο

  Γνωστό στέλεχος των εφημερίδων και ο Κορωνοϊός! Την Οδύσσεια που χρειάστηκε να περάσει έως ότου καταφέρει να υποβληθεί σε (ιδιωτικό) τεστ εξέτασης για τον Κορωνοϊό περιγράφει με επιστολή της στο eReportaz γνωστό στέλεχος της έντυπης δημοσιογραφίας με προϋπηρεσία σε μεγάλες εφημερίδες. Εξιστορεί με ακρίβεια την 20ημερη ταλαιπωρία που υφίσταται έχοντας βήχα και πυρετό αλλά και την εμπειρία που αποκόμισε μετά τις επικοινωνίες που είχε με τον ΕΟΔΥ.

  Η εν λόγω μαρτυρία η οποία μάλιστα συνοδεύεται και από τα αντίστοιχα ηχητικά ντοκουμέντα καταδεικνύει ότι πέραν της ορθής πολιτικής απόφασης του “Μένουμε Σπίτι” έχουμε να διανύσουμε αρκετό δρόμο ακόμα έως ότου φτάσουμε στο σημείο να λέμε πως είμαστε, ως χώρα, καλά προετοιμασμένοι απέναντι στον Κορωνοϊό. Ο Κορωνοϊός δεν αστειεύεται και είναι προφανές ότι παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ιατρών και νοσηλετικού προσωπικού των Δημόσιων Νοσοκομείων, το αρμόδιο υπουργείο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο ΕΟΔΥ οφείλουν να δράσουν ακόμη πιο δραστικά.

  Είναι ενδεικτικό σύμφωνα με όσα αναφέρει στο eReportaz το συγκεκριμένο στέλεχος του έντυπου τύπου μετα από επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και αφού είχαν συμπληρωθεί τρεις εβδομάδες με σοβαρά συμπτώματα της είπαν ότι το εξεταστήριο του Δήμου Αθηναίων παραμένει κλειστό το Σαββατοκύριακο και ότι θα πρέπει να περιμένει μέχρι τη Δευτέρα έως ότου επικοινωνήσει για να κλείσει (ένας θεός ξέρει πότε) ραντεβού! Παράλληλα, όπως αναφέρει, στον ΕΟΔΥ δήλωσαν άγνοια για τις κατοίκον εξετάσεις!

  Τρεις εβδομάδες με αντιβίωση

  Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όπως τα εξιστορεί στο eReportaz το γνωστό στέλεχος των media και συγκεκριμένα των εφημερίδων:
  “Μετά από τέσσερις εβδομάδες με συμπτώματα και τρεις εβδομάδες με αντιβίωση (και σε απομόνωση)  τηλεφώνησα για πρώτη φορά στον ΕΟΔΥ (Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 περίπου στις 18.40, το γράφω γιατί ειδοποίήθηκα ότι η κλήση μου καταγραφεται). Να σημειωσω ότι τηλεφώνησα στον ΕΟΔΥ, κατόπιν σύστασης του οικογενειακού μου γιατρού που με παρακολουθεί τρεις εβδομάδες τωρα, ότι πρέπει να κάνω το τεστ, ώστε να μπορεί κ ο ίδιος να γνωρίζει, πως θα συνεχίσει την αγωγή μου. Η σύσταση του γιατρού έγινε μια ημέρα πριν  (26/3) και εφόσον και την Παρασκευή θα είχα δεκατα. Ο λόγος ανησυχίας του ήταν το ότι είχα παρουσιάσει συμπτώματα (ξηρό βηχα, πυρετό, φαρυγγίτιδα ,καταπτωση κλπ κλπ ) και αφού με έστειλε για τεστ γρίπης (το οποίο βγήκε αρνητικό), μετά από τρεις εβδομάδες αντιβίωσης , η θερμοκρασία μου το βράδυ έφθανε στο 37,3 από 36,2 το πρωί, με τον πόνολαιμό και άλλα συμπτώματα να … πηγαινοερχονται σαν φλας. Η σκεψη του γιατρού μου ήταν να κινηθώ ιδιωτικά για να “κερδίσω χρόνο” εφόσον δεν έχω υψηλό πυρετό και για να μην “εκτεθώ” σε Νοσοκομειο, δεδομένου ότι είμαι ακόμη σε καλή κατάσταση….Δεν μου σύστησε κάτι συγκεκριμένο, απλά μου επισήμανε ποιοι κάνουν το σωστό τεστ και πιο είναι (μοριακό) .
  Τα τηλεφωνήματα στον ΕΟΔΥ 
  Στο πρώτο τηλεφώνημα μου σε βιοπαθολόγο-μικρόβιολόγο της περιοχής μου (βάσει της σύστασης) δεν απάντησαν. Στο δεύτερο τηλεφώνημα σε γνωστό μικροβιολογικό κέντρο που χρησιμοποιώ για τις εξετάσεις μου, μου είπαν ότι κάνουν το τεστ με συνεργατή που έρχεται κατ’ οίκον ( 210 ευρώ!). Στο τρίτο τηλεφώνημα μου σε ιδιωτικό νοσοκομείο της περιοχής μου, κάνουν το μοριακό τεστ στο νοσοκομείο κατόπιν ραντεβού (190 ευρώ). Έτσι τηλεφώνησα και στον ΕΟΔΥ…. Αναμονή σχεδόν μηδενική! Στο λεπτό μιλούσα με έναν ευγενικό νεαρό (από φωνή) κύριο που αφου του ειπα το ονοματεπωνό μου, του ανέφερα εν τάχει το ιστορικό μου. Με ενημέρωσε ότι θα με συνδέσει με γιατρό.  Σε δευτερόλεπτα, πράγματι μιλούσα με άλλον νεαρό κυριο, στον οποίο επανέλαβα τα ίδια…. Η συνομιλία μας ήταν απογοήτευση…. Δεν θυμάμαι κατά λέξη τον διάλογο μας, αλλά αφού με  ακουσε , με ρώτησε, επώνυμο, ηλικία, χρόνια νοσήματα (του ειπα ίσως βρογχυτιδα. Και μετά τον … εχασα! Το περιβάλλον του ξεκαρδιζοταν σε γέλια, ο ίδιος προσπαθούσε να μην γελάσει και δεν μιλούσε….”Με ακουτε;” ρωτησα….Και άρχισε να μου λέει, να μην ανησυχώ και να μην αγχώνομαι….Και καλό είναι να μην πάω σε νοσοκομείο,κλπ, κλπ. “Κύριε μου, αυτό ακριβώς σας λέω!!! Δεν πάω σε νοσοκομείο, ούτε και θελω, παρακολουθούμαι από δικό μου γιατρό τρεις εβδομάδες και κατόπιν δικής του συστασης πρέπει να κάνω το τεστ.. “Εκεί κάπως συνήλθε…Οταν για δεύτερη φορά (κάτι που μάλλον δεν έδωσε σημασία πρώτη φορά) είπα ότι βρίσκομαι σε τρίτη εβδομάδα αντιβίωσης και έχω γιατρο που με παρακολουθεί, η απάντηση του ήταν …”Μισό λεπτό να ρωτήσω τον συντονιστή μου”….
  Στο λεπτό μου πραγματι, μου έδωσε ένα σταθερό τηλέφωνο και διεύθυνση κάπου στα Πατήσια ( στο εξεταστήριο του Δήμου Αθηναιών μου είπε) , να πάρω από Δευτέρα πρωί να μου κλείσουν ραντεβού για τεστ…Δεν υπάρχει!”Έρχονται στο σπίτι;” ρωτάω ανυποψίαστα… Στο σπίτι;;;; Κανείς δεν ερχεται σπίτι…..μου απαντάει με έκπληξη…”Μα τα περισσότερα ιδιωτικά, κάνουν το τεστ σπίτι” του λεω… και η απάντηση ήταν πάλι , μισό λεπτό να μιλήσω με τον συντονιστή μου! Πράγματι σε μισό λεπτό μου απάντησε ότι πρέπει να πάω εκεί που μου είπε. Και ότι δεν έχουν ιδέα για κατ οίκον τεστ (μάλιστα με ρώτησε με …έκπληξη πιο διαγνωστικό κέντρο το κάνει.Του είπα!).
  Και κλεισαμε με τον ΕΟΔΥ να μου προτείνει να πάω στα Πατήσια, όποτε υπάρχει ραντεβού, που θα μπορώ να κλείσω από Δευτερα πρωί  καθώς από Παρασκευή απόγευμα και όλο το ΣΚ δεν λειτουργούν”. 
  Κορωνοϊός
  Τελικά το συγκεκριμένο στέλεχος προτίμησε, όπως είναι ευνόητο, τη λύση του ιδιωτικού τεστ (πληρώνοντας 150 ευρώ) εντός του Σαββατοκύριακου. Την Κυριακή το απόγευμα δέχθηκε την επίσκεψη βιοπαθολόγου-μικροβιολόγου ο οποίος εμφανίστηκε με πλήρη εξοπλισμό. Τα αποτελέσματα αναμένονται εντός 48 ωρών!
  Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό και μην χάσετε τη μοναδική προσφορά της εφημερίδας “ΜΠΑΜ” που μένει στα περίπτερα μέχρι την Πέμπτη!
  Κορωνοϊός: Πληροφορήσου όλα όσα θέλεις να ξέρεις!
  Κορωνοϊός: Μένουμε σπίτι για να προφυλάξουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Κορωνοϊός: 207 κρούσματα στην Αττική – 32 στη Θεσσαλονίκη – Αναλυτικά η κατανομή

  207 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, εκ των οποίων τα 65 στον βόρειο τομέα της Αθήνας, 32 στη Θεσσαλονίκη, 21 στην Εύβοια. Ο συνολικός αριθμός των...

  Ανακοίνωση του δικηγόρου Θεόδωρου Μαντά για την υπόθεση σύλληψης του πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας

  Το δικηγορικό γραφείο Θεόδωρου Π. Μαντά εξέδωσε δελτίο τύπου για την υπόθεση της σύλληψης του πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό της...

  Μητσοτάκης προς Τουρκία: Συζητάμε μόνο οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών”

  Ένα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τις δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με την υπουργό 'Αμυνας της...

  Live τώρα η εκπομπή “ΡΕΠΟΡΤΑΖ” με τον Π. Κουσουλό στα Παραπολιτικά 90,1

  Ο Πέτρος Κουσουλός μαζί με τα Παραπολιτικά 90,1 ξεκίνησαν τις υψηλές ραδιοφωνικές πτήσεις. Ρεπορτάζ, συνδέσεις, συνεντεύξεις, παρασκήνιο καθημερινά από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή στις...

  Δρ. Χριστίνα Αντωνοπούλου: Βιασμός, η ταπείνωση του θύματος

  Στο πρωτοποριακό της βιβλίο «Ενάντια στη θέληση μας» η Brownmiller (1975) γράφει: «Είναι αποδεδειγμένο ότι ο κοινωνικός ορισμός του βιασμού δεν συμβιβάζεται με τον...