12:34 Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Κορονοϊός: Κραυγή αγωνίας από την Θεσσαλονίκη - Στο 100% η πληρότητα - Μόλις 5 Εντατικολόγοι (Βίντεο)

Κορονοϊός: Κραυγή αγωνίας από την Θεσσαλονίκη - Στο 100% η πληρότητα - Μόλις 5 Εντατικολόγοι (Βίντεο)

Ο Βασίλειος Τσάπας Επιμελητής Αˊ, Ειδικός Παθολόγος – Εντατικολόγος, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου και μέλος του ΔΣ της ένωσης νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης και του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) μίλησε για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία στην Βόρειο Ελλάδα στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη.

“Φράκαραν οι εντατικές” ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο εντατικολόγος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, για να περιγράψει την άσχημη κατάσταση στις εντατικές της Θεσσαλονίκη. Όπως αποκάλυψε, νοσηλεύονται ασθενείς εκτός εντατικής. Απόρησε μάλιστα γιατί λέμε ότι οι εντατικές είναι 90% ή 95% πλήρεις, ενώ στην πραγματικότητα είναι 100% πληρότητα.

“Δεν έπεσε κάποιος μετεωρίτης στην πόλη. Αυτή η κατάσταση ήταν αναμενόμενη” είπε ο κ.Τσάπας επισημαίνοντας ότι όταν το καλοκαίρι τελείωνε με χιλιάδες κρούσματα ήταν εύλογη η σκέψη ότι θα αυξηθούν και οι ανάγκες σε νοσήλια και έπρεπε να γίνει προετοιμασία η οποία είναι ελλιπέστατη. Υπάρχουν ακραία παραδείγματα, όπως το ότι μετά από ένα χρόνο πανδημίας, αυτή την στιγμή στην Εντατική του Παπαγεωργίου, υπάρχουν μόλις 5 εντατικολόγοι που κάνουν εφημερίες και παρακαλάνε να καλυφθούν οι θέσεις.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας