22:31 Κυριακή 7 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός: Κρούσμα στο τελωνείο του Ελευθέριος Βενιζέλος

Κορωνοϊός: Κρούσμα στο τελωνείο του Ελευθέριος Βενιζέλος

Συναγερμός στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από κρούσμα κορωνοϊού σε υπάλληλο του τελωνείου! Πρόκειται για γυναίκα η οποία επικοινώνησε με την υπηρεσία της δηλώνοντας ότι υπεβλήθη σε τεστ και βρέθηκε θετική.

Αυτομάτως στο αεροδρόμιο σήμανε συναγερμός ενώ όλοι οι υπάλληλοι του τελωνείου υποβλήθηκαν σε τεστ τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες. Όπως είναι φυσικό στις διοικητικές υπηρεσίες του αεροδρομίου επικρατεί ανησυχία καθώς το Ελευθέριος Βενιζέλος αποτελεί ουσιαστικά μια από τις βασικές “πύλες εισόδου” στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή η ραγδαία έξαρση των κρουσμάτων στην Ελλάδα προβληματίζει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και την κυβέρνηση. H χρήση μάσκας έγινε υποχρεωτική για τους κλειστούς χώρους, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, επισκέφτηκε τη Μύκονο προκειμένου να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.

Συναγερμός από Λινού 

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που δεν ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα ενδεχομένως σε λίγες ημέρες να μετράμε 1000 κρούσματα την ημέρα!

“Μπορεί να φαίνεται ότι είναι ελάχιστα τα κρούσματα στο σύνολο, δηλαδή πχ 150 κρούσματα στην Αττική, με πληθυσμό 4 εκατ., να ακούγονται λίγα, αλλά το καθένα από αυτά τα κρούσματα μπορεί να έχει πίσω του και καμιά δεκαριά ασυμπτωματικά κρούσματα που επίσης είναι ενεργά και μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο. Και αν ο καθένας έχει αρκετές επαφές, σε 2-3 εβδομάδες, αν δεν πάρουμε μέτρα, θα είμαστε στα 1.000 κρούσματα, στα 2.000 κρούσματα…Ήδη παίρνουμε μέτρα, πρέπει να πάρουμε πιο πολλά” είπε συγκεκριμένα, καλώντας τους πολίτες να περιορίσουν τις επαφές τους. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να επεκταθεί η χρήση μάσκας και σε όλους τους δημόσιους χώρους, ακόμη και τους εξωτερικούς.

  • Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τη φονική νόσο.

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας