7:04 Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός - Νέα οικονομικά μέτρα: Πότε θα δοθεί το Δώρο Πάσχα;

Κορωνοϊός - Νέα οικονομικά μέτρα: Πότε θα δοθεί το Δώρο Πάσχα;

Στο σύνολό του από όλες τις επιχειρήσεις θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στους εργαζομένους σύμφωνα με τον υπ. Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Κατά την ενημέρωση για την τέταρτη δέσμη οικονομικών μέτρων, που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί κανονικά στο σύνολό του από όλες τις επιχειρήσεις.

Στις περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις δεν υπόκεινται στις ειδικές ρυθμίσεις, και η εργασιακή σχέση τίθεται σε προσωρινή αναστολή, το ποσό του δώρου Πάσχα καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. «Το δώρο του Πάσχα, για τις επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα να το καταβάλλουν μέχρι 30/6, θα είναι μειωμένο κατά το μέρος, που αυτό δεν είναι δεδουλευμένο. Αλλά με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού το μέρος αυτό θα καταβληθεί στο ακέραιο από τον κρατικό προϋπολογισμό», διευκρίνισε επίσης ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα 108 χιλ. εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ, γγ. Πολιτ. Προστασίας θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα καταβληθεί μέχρι 10 Απριλίου.

Πότε καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα  

Κανονικά θα καταβάλουν το Δώρο Πάσχα μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου στους εργαζόμενους οι επιχειρήσεις που παραμένουν σε λειτουργία και δεν αναφέρονται στους συγκεκριμένους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να καταβάλλουν ολόκληρο το δώρο Πάσχα στους εργαζομένους τους, οι επιχειρήσεις που είτε έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με κρατική εντολή είτε βάσει των ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών.

Επιπλέον την περίοδο της αναστολής της επιχείρησης θα την καταβάλλει το κράτος ώστε οι εργαζόμενοι να μην έχουν καμία μείωση στο ποσό του δώρου Πάσχα.

Αναλυτικότερα, το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί κανονικά μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη για επιχειρήσεις όπως σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, καταστήματα τροφίμων κλπ ενώ αργότερα από την Μεγάλη Τετάρτη μόνο για όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί, με ανοιχτή ημερομηνία καταβολής που θα επιλέξει ο εργοδότης και μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας