15:31 Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός: Ο Δερμιτζάκης επισημαίνει εκ νέου τη σοβαρότητα της πανδημίας

Κορωνοϊός: Ο Δερμιτζάκης επισημαίνει εκ νέου τη σοβαρότητα της πανδημίας

«Τα πράγματα είναι σοβαρά», δήλωσε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Επεσήμανε πως ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πια τόσο μεγάλος που ούτε οι νέοι πλέον προστατεύονται.

Αναφορικά με τον θάνατο 52χρονου ασθενή με κορωνοϊό χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ο καθηγητής δήλωσε πως αυτό είναι «δυστυχώς κάτι που περιμένουμε, είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι έχουμε πολλά ενεργά κρούσματα».

«Μπορεί να είναι και 15.000 τα ενεργά κρούσματα»

Όπως εξήγησε ο κ. Δερμιτζάκης, όταν έχουμε πολλά ενεργά κρούσματα θα δούμε και τις σπάνιες περιπτώσεις, άνθρωποι που ενδεχομένως έχουν κάποια σπάνια ευαισθησία, την οποία δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και αυτή δεν εμπίπτει στον ορισμό του υποκείμενου νοσήματος, να έχουν μια πολύ άσχημη εξέλιξη όσον αφορά την νόσο.

«Είναι τραγικό αλλά με δεδομένους τους αριθμούς είναι μάλλον αναμενόμενο» κατέληξε υπογραμμίζοντας πως όταν έχουμε τόσα πολλά κρούσματα ούτε οι νέοι προστατεύονται.

Σε απόλυτο πλαίσιο, τα πράγματα είναι σοβαρά, τόνισε ο καθηγητής, αναφέροντας εκ νέου την εκτίμηση του για ύπαρξη 10.000-15.000 πραγματικών ενεργών κρουσμάτων.

«Είναι πολλά. Είναι περίπου 1 στους 1000 και λιγότερο» τόνισε, ενώ προσέθεσε πως υπάρχει πλέον μεγάλη πιθανότητα πολίτης να συναντήσει κρούσμα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 209 νέα κρούσματα και 3 νεκροί – Στους 28 οι διασωληνωμένοι

Έκκληση να γίνεται δωρεάν το τεστ κορωνοϊού στους ογκολογικούς ασθενείς υπό χημειοθεραπεία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

              

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας