9:46 Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός: «Πολύ κοντά σε θεραπεία» υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Κορωνοϊός: «Πολύ κοντά σε θεραπεία» υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Guardian, οι επιστήμονες που εργάζονται σε θεραπείες κορωνοϊού μπορεί να είναι κοντά σε μια σημαντική ανακάλυψη για μια θεραπεία αντισωμάτων που θα μπορούσε να σώσει τις ζωές των ανθρώπων που μολύνθηκαν.

Μια ένεση κλωνοποιημένων αντισωμάτων που εξουδετερώνει την Covid-19 θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντική για εκείνους στα αρχικά στάδια της μόλυνσης, σύμφωνα με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca.

Διαβάστε επίσης:

Έξι Ελληνικά νοσοκομεία συμμετέχουν στην μελέτη για χορήγηση πλάσματος από ασθενείς που αναρρωσαν ως θεραπεια για τον κορωνοϊό

Ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, Pascal Soriot, δήλωσε ότι η θεραπεία που αναπτύσσεται είναι «ένας συνδυασμός δύο αντισωμάτων» σε μια ενέσιμη δόση «επειδή έχοντας και τα δύο μειώνεται η πιθανότητα ανάπτυξης αντίστασης σε ένα αντίσωμα».

Η θεραπεία με αντισώματα είναι ακριβότερη από την παραγωγή εμβολίων, με τον Soriot να λέει ότι θα είναι προτεραιότητα για τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους «που μπορεί να μην είναι σε θέση να αναπτύξουν καλή ανταπόκριση σε ένα εμβόλιο».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε το remdesevir για επείγουσα χρήση στη θεραπεία

Την Πέμπτη, η AstraZeneca υπέγραψε συμφωνία με την Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (Cepi) για να βοηθήσει στην παραγωγή 300 εκατομμυρίων δόσεων ενός πιθανού εμβολίου κορωνοϊού που αναπτύσσεται από το Jenner Institute στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η AstraZeneca έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζει το εμβόλιο Covid-19 για να διασφαλίσει ότι εάν πετύχει με τις δοκιμές σε ανθρώπους, μπορεί να διατεθεί το φθινόπωρο. Έχουν παράλληλα ξεκινήσει δοκιμές για το πιθανό εμβόλιο στη Βραζιλία, ένα νέο επίκεντρο της πανδημίας, για να διασφαλιστεί ότι η μελέτη μπορεί να ελεγχθεί σωστά καθώς οι ρυθμοί μετάδοσης πέφτουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Jenner Institute και το Oxford Vaccine Group ξεκίνησαν την ανάπτυξη εμβολίου τον Ιανουάριο, χρησιμοποιώντας έναν ιό που λήφθηκε από χιμπατζήδες.

Διαβάστε επίσης:

Η δημιουργία αντισώματος έναντι του SARS-CoV-2 υπερτερεί έναντι της θεραπείας με όρο πλάσματος

Ένα μέλος της Cepi είναι το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας το οποίο εξετάζει άλλες «παράλληλες» συνεργασίες με την AstraZeneca που μπορεί να οδηγήσουν στη χρηματοδότηση της θεραπείας με αντισώματα.

Εν τω μεταξύ, ο κατασκευαστής εμβολίων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, Seqirus, ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τη μητρική εταιρεία CSL, την Cepi και το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ για να βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός υποψήφιου εμβολίου Covid-19 στην Αυστραλία. Η κατασκευαστική του βάση στο Λίβερπουλ παράγει ένα ανοσοενισχυτικό, έναν παράγοντα που βελτιώνει την ανοσολογική απόκριση σε ένα εμβόλιο.

Πηγή:lifo.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας