23:25 Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με μουσική, δεξιώσεις, απαγόρευση κυκλοφορίας - Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με μουσική, δεξιώσεις, απαγόρευση κυκλοφορίας - Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις

Σε μια εβδομάδα θα συνεδριάσει και πάλι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και αναμένεται στη συνεδρίαση αυτή να οριστικοποιήσει το άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων και θα επιτρέψει άρση των περιορισμών και περισσότερες ανάσες ελευθερίας ειδικά στο θέμα της εστίασης και της μουσικής.

Στο τραπέζι έχει πέσει η επέκταση ή κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το θέμα επαναφοράς της εστίασης στους εσωτερικούς χώρους και οι αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των κοινωνικών εκδηλώσεων.

Στο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Real fm:

Σε ό,τι αφορά στην επανεκκίνηση της αγοράς, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι: «Ο στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα, καλώς εχόντων των πραγμάτων και αφού συμφωνήσουμε με την επιτροπή, να έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα, που θα δημοσιοποιήσουμε, όλων των δραστηριοτήτων, και της μουσικής και των νυχτερινών κέντρων και των φροντιστηρίων και των εσωτερικών χώρων εστίασης και των πάντων. Έχουμε ήδη φτιάξει το χρονοδιάγραμμα και είμαστε σε επαφή με τους ειδικούς. Θα συζητηθούν την επόμενη εβδομάδα. Ο στόχος είναι να δημοσιοποιήσουμε το χρονοδιάγραμμα μέχρι την επόμενη Παρασκευή, ώστε να ξέρει η κάθε επιχείρηση και ο κάθε πολίτης πώς θα οργανώσει τη δουλειά του», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τα σενάρια για μουσική και εσωτερικούς χώρους στην εστίαση

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, μετά τις 11 Ιουνίου αναμένεται ανακοίνωση είτε για τον περιορισμό είτε για την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που έως τώρα ισχύει από τις 00:30 μέχρι τις 05:30.

Επίσης, στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί και το θέμα επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση. Πιθανόν να γίνει μαζί με τον περιορισμό ή κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Προς 1η Ιουλίου προσδιορίζεται να επιτραπούν έως 200 καλεσμένοι σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων, αντί για 100 που ήταν μέχρι τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Χαρδαλιάς: Νέος επιδημιολογικός χάρτης κορωνοϊού τεσσάρων επιπέδων – Τι προβλέπει

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας – Τι αλλάζει

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας