More

  Κορωνοϊός: Τι θα περιλαμβάνει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού- Οι 15 καλύτεροι προορισμοί για όσους έχουν πιστοποιητικού εμβολιασμού

  Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντε Λάιεν, έχει ταχθεί υπέρ του σχεδίου για ένα κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επεξεργάζεται ένα αντίστοιχο διεθνές πιστοποιητικό.

  Είτε στην ψηφιακή είτε στην έντυπη μορφή του, το διαβατήριο ή πιστοποιητικό εμβολιασμού θα εκδίδεται από τη χώρα προέλευσης του ταξιδιώτη και θα του επιτρέπει να μετακινείται στην Ευρώπη και να έρθει στην Ευρώπη από τρίτη χώρα, χωρίς να απαιτείται η διεξαγωγή πρόσθετου διαγνωστικού τεστ για τον κορονοϊό ή η παραμονή του σε καραντίνα.

  Το έγγραφο θα αναφέρει το όνομα, την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό υγειονομικής ασφάλισης, τον τύπο και την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγνωστικού ελέγχου και του εμβολίου που έχει κάνει ο κάτοχος (ημερομηνία χορήγησης των δύο δόσεων), ενώ θα αναφέρει και την περίοδο που απαιτείται για την ανοσοποίηση σύμφωνα με τις οδηγίες που ισχύουν για κάθε εμβόλιο.

  Στο πιστοποιητικό θα αναφέρεται εάν ο κάτοχός του έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και συγκεκριμένα ποιο εμβόλιο, τα αποτελέσματα τεστ κορωνοϊού, που ενδεχομένως έχει κάνει, καθώς και το εάν έχει αναρρώσει από την Covid-19.

  Μάλιστα, όπως αναφέρει άτομο που έχει γνώσει του σχετικού προσχεδίου της Κομισιόν, το πιστοποιητικό θα καλύπτει όλα τα εμβόλια, και όχι μόνο αυτά που έχουν εγκριθεί από την ευρωπαϊκή αρχή EΜΑ.

  Παράδειγμα αποτελεί η Ουγγαρία, που έχει αρχίσει ήδη να εμβολιάζει τον πληθυσμό της με εμβόλια που έχουν παραχθεί στην Κίνα και στη Ρωσία.

  Όσοι τα έχουν κάνει, θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ε.Ε. με το ίδιο ψηφιακό πιστοποιητικό.

  Παράλληλα, τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο πιστοποιητικό είναι το όνομα του κατόχου, ο αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, η ημερομηνία γέννησης, το εμβόλιο που έχει κάνει και ο αριθμός των δόσεων που του έχουν χορηγηθεί.

  Ανάλογα στοιχεία θα τηρούνται για τα τεστ, ενώ τα πιστοποιητικά θα λειτουργούν μέσω ενός ασφαλούς, αποκεντρωμένου συστήματος.

  Τα τρία πιστοποιητικά θα εκδίδονται χωρίς χρέωση σε ψηφιακή μορφή ή σε χαρτί και θα περιλαμβάνουν barcode που θα «διαβάζεται» από ψηφιακά μέσα.

  Οι 15 καλύτεροι προορισμοί για όσους έχουν πιστοποιητικού εμβολιασμού

  Στη συνέχεια, παρατίθεται οι καλύτερες εναλλακτικές επιλογές για ταξίδια στην Ευρώπη για όσους λάβουν το πολυπόθητο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

  Τιφλίδα, Γεωργία

  Ο ασφαλέστερος προορισμός του περσινού καλοκαιριού, η Τιφλίδα, κατάφερε να παραμείνει μεταξύ των περιοχών που επηρεάστηκαν λιγότερο από την πανδημία.

  Η πρωτεύουσα της Γεωργίας βρίσκεται μάλιστα στην πρώτη θέση των πιο δημοφιλών προορισμό της Ευρώπης και αυτό το καλοκαίρι.

  Σημειώνεται ότι η Γεωργία έχει “ανοίξει” τις πόρτες της για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από οποιαδήποτε χώρα, χωρίς να απαιτείται είτε η καραντίνα είτε η διεξαγωγή πρόσθετους διαγνωστικού ελέγχου.

  Μαδέρα, Πορτογαλία

  Ο νησιωτικό σύμπλεγμα παράμεινε στην “πράσινη ζώνη” καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας χάρη στα αποτελεσματικά μέτρα που ελήφθησαν και την κατέστησαν τον ασφαλέστερο προορισμό στην Ευρώπη.

  Η πορτογαλική κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μια “ασφαλή” διαμονή για τους ταξιδιώτες και έχει δεσμευτεί να αναγνωρίσει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

  Το EBD συνιστά τη Μαδέρα ως ιδανικό προορισμό για νεόνυμφους, ρομαντικά ή οικογενειακά ταξίδια, καθώς και για τους ψηφιακούς νομάδες δεδομένου ότι έχει δημιουργήσει το πρώτο χωριό “ψηφιακών νομάδων”, στην Ponta do Sol.

  Κεφαλονιά, Ελλάδα

  Ψηφίστηκε ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς του 2021, καθώς θεωρείται από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά.

  Λιγότερο επηρεασμένη από τον κορωνοϊό από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα γρήγορα καθιερώθηκε ως ασφαλής προορισμός στην Ευρώπη. Με εστιατόρια και καφετέριες που ανοίγουν ξανά από τα μέσα Απριλίου και μια ευρεία γκάμα καταλυμάτων (βίλες, τουριστικά διαμερίσματα) και παραλίες μήκους πολλών χιλιομέτρων που επιτρέπουν την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων, η Κεφαλονιά είναι έτοιμη το φετινό καλοκαίρι.

  Αζόρες, Πορτογαλία

  Η συστάδα των εννέα νησιών της Πορτογαλίας θεωρείται ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη. Οι Αζόρες αποτελούν μάλιστα την πρώτη επιλογή των ταξιδιωτών που πρόσκεινται στον βιώσιμο τουρισμό, την προστασία και την παρατήρηση της φύσης.

  Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα επιτρέπει την είσοδο στο αρχιπέλαγος χωρίς πρόσθετο διαγνωστικό τεστ ή καραντίνα. Για όσους δεν διαθέτουν το πολυπόθητο πιστοποιητικό θα επιτρέπεται η είσοδος με αρνητικό τεστ έως 72 ώρες πριν από το ταξίδι, ενώ δεν θα επιβάλλεται καραντίνα.

  Ρέθυμνο, Κρήτη, Ελλάδα

  Το Ρέθυμνο, με τον όμορφο φάρο του, το βενετσιάνικο λιμάνι με τις ψαρόβαρκες, το φρούριο, τις περιπατητικές διαδρομές και τις υπέροχες παραλίες του, είναι επίσης έτοιμο να υποδεχθεί τους τουρίστες το φετινό καλοκαίρι.

  Πρόσφατα κατατάχθηκε στους πιο ρομαντικούς προορισμούς στην Ευρώπη, ενώ η περιοχή είναι γνωστή ως το μέρος όπου μεγάλωσε ο Έλληνας θεός Δίας.

  Ισλανδία

  Η Ισλανδία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που υιοθέτησε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τους πολίτες της που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Η Ισλανδία αναγνωρίζει επίσης τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδονται από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

  Cavtat, Konavle, Κροατία

  Το Cavtat θεωρείται ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη λόγω του χαμηλού αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού, της εγγύτητας σε αεροδρόμια (σε περίπτωση επαναπατρισμού) και των νοσοκομείων, αλλά κυρίως λόγω των υγειονομικών μέτρων που έλαβαν οι αρχές.

  Το Cavtat είναι ένας κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός για του εμβολιασμένους ταξιδιώτες στην Κροατία που προετοιμάζεται να καλωσορίσει όσους διαθέτουν κοροο-διαβατήριο.

  Σεβίλλη, Ισπανία

  Η Ισπανία έδωσε μια καινοτόμο απάντηση στην υγειονομική κρίση. Μετά από σκληρούς περιορισμούς που απέφεραν θετικά αποτελέσματα όσον αφορά τον περιορισμό του κορονοϊού, η υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού της χώρας, ανακοίνωσε σχέδια για την υιοθέτηση των διαβατηρίων εμβολιασμού ως “στοιχείο ασφαλούς κινητικότητας”.

  Η Ισπανία ελπίζει μάλιστα ότι θα είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που θα εφαρμόσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού προκειμένου να ενισχύσει τον τουρισμό κλάδο της.

  Η δε Σεββίλη έχοντας χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων από άλλα μέρη της χώρας, θεωρείται “όαση” εν μέσω της υγειονομικής κρίσης.

  Αθήνα, Ελλάδα

  Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που συμφώνησαν στη θέσπιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

  Η χώρα έχει ήδη συνάψει συμφωνία για να υποδεχθεί τουρίστες από το Ισραήλ εάν διαθέτουν πιστοποιητικό, ενώ και η Κύπρος έχει ανακοινώσει ότι θα καλωσορίσει τους τουρίστες από την 1η Μαΐου αρκεί να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις οποιουδήποτε εμβολίου έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) .

  Rubjerg Knude, Δανία

  Η Δανία και η Σουηδία είναι από τους πρωτοπόρους στην έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού. Οι πολίτες τους τα χρησιμοποιούν ήδη για τη συμμετοχή σε συναυλίες και εκθέσεις ή για κρατήσεις σε εστιατόρια, ενώ πλέον θα τα χρησιμοποιούν και για ταξίδια.

  Οι δύο χώρες έχουν δεσμευτεί να αναγνωρίσουν τα διαβατήρια Covid-19 που θα εκδώσουν άλλες χώρες. Αρκεί να είναι συμβατά με το διεθνές πιστοποιητικό εμβολιασμού (σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) και τα πιστοποιητικά που εκδίδονται από τις ευρωπαϊκές χώρες.

  Η Δανία αναμένεται να θέσει σε λειτουργία το σύστημα πιστοποιητικών εμβολιασμού στα τέλη του μήνα, ενώ θα είναι πλήρως λειτουργικό τον Ιούνιο, όταν εκτιμάται ότι θα έχει εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού της.

  Ρόδος, Ελλάδα

  Η Ευρώπη οφείλει πολλά στην Ελλάδα για το γεγονός ότι προχωρά η ιδέα του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Η χώρα πιέζει την ΕΕ να “κινηθεί πιο γρήγορα” όσον αφορά την υιοθέτησή του, καθώς η Αθήνα επιδιώκει να τονώσει τον κλάδο του τουρισμού που έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορονοϊού.

  Το νησί της Ρόδου είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για όσους θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα, σύμφωνα με το EBD.

  Κοπεγχάγη, Δανία

  Η Δανία αποφάσισε τον Φεβρουάριο του 2021 να καθιερώσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού που επιτρέπει σε όσους πολίτες της έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού να επιστρέψουν, με ασφάλεια, σε κανονικούς ρυθμούς ζωής.

  Η χώρα είναι επίσης έτοιμη να αναγνωρίσει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που θα εκδίδονται σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο.

  Κανάρια νησιά, Ισπανία

  Τα Κανάρια Νησιά ανοίγουν επίσης τις πόρτες τους στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, με το καθένα να έχει τη δική του ταυτότητα και να παρέχει μια διαφορετική εμπειρία που συνδυάζει την ασφάλεια και την καλοπέραση.

  Κως, Ελλάδα

  Η Κως είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας. Το “τέλειο ελληνικό νησί” για όσους αναζητούν διακοπές που συνδυάζουν θάλασσα, ήλιο και παραλίες.

  Είναι ένα από τα ελληνικά νησιά με τον μεγαλύτερο αριθμό παραλιών με άμμο.

  Στοκχόλμη Σουηδία

  Δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, η Σουηδία συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που τάχθηκαν υπέρ ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού για τη διεξαγωγή ταξιδιών αλλά και για την καθημερινότητα.

  Θεωρείται μία από τις πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής, είναι και μία από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους.

  Πηγή: moneyreview.gr

  • Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τον φονικό ιό
  • Διαβάστε εδώ όλα τα ιατρικά νέα

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Κορωνοϊός: Μεγάλη μείωση της κυκλοφορίας το πρώτο Σαββατοκύριακο εφαρμογής των νέων μέτρων

  ΗΠΑ: Η Disneyland σχεδιάζει να ανοίξει εκ νέου για το κοινό “έως τα τέλη Απριλίου”

   

   

   

   

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Στη Σαουδική Αραβία ο Τσαβούσογλου στις 11 Μαΐου

  Τη Σαουδική Αραβία θα επισκεφτεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στις 11 Μαΐου, σηματοδοτώντας την πρώτη υψηλού επιπέδου επίσκεψη μετά τη δολοφονία του...

  Νικόλας Βαφειάδης για Γιώργο Καραϊβάζ: Έλεγε «αν σας ενόχλησα ελάτε να με σκοτώσετε»

  Καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου ο Νικόλας Βαφειάδης αναφέρθηκε στην άνανδρη δολοφονία του φίλου παλιού συναδέλφου του Γιώργου Καραϊβάζ.  Όπως είπε ο έγκριτος...

  ΗΠΑ: «Σε σημείο καμπής» το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα

  Η Αμερικανίδα βουλευτής Λιζ Τσέινι προειδοποίησε χθες, Τετάρτη, ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, στο οποίο ανήκει η ίδια, βρίσκεται «σε σημείο καμπής» καθώς προετοιμάζεται για...

  Πέμπτη και τυχερή για το αστρόπλοιο της SpaceX

  Το πρωτότυπο του πυραύλου-φορέα Starship της SpaceX πραγματοποίησε την Τετάρτη στα νότια του Τέξας, την πρώτη επιτυχή προσεδάφιση του, στη διάρκεια της τελευταίας δοκιμαστικής...

  Κουίζ…

  Υπάρχουν βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτές που ασφαλίζονται στον ΕΔΟΕΑΠ, στο Ταμείο των εργαζομένων στα ΜΜΕ, χωρίς να καταβάλλουν εισφορές; Απαντήσεις προσεχώς... Όπως δημοσιεύθηκε στην...