21:55 Κυριακή 7 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός: To Facebook δωρίζει $100 εκατ. για τη στήριξη των ΜΜΕ

Κορωνοϊός: To Facebook δωρίζει $100 εκατ. για τη στήριξη των ΜΜΕ

Το Facebook προχώρησε στη δέσμευση ποσού 100 εκατ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ στις ΗΠΑ, που πλήττονται οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε α από τους εκπροσώπους της γνωστής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, η δωρεά που αφορά και τοπικούς ενημερωτικούς οργανισμούς των ΗΠΑ, έγινε για να μπορούν να προσφέρουν αξιόπιστη πληροφόρηση που αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.

Ειδικά οι έντυπες εκδόσεις έχουν πληγεί πολύ σοβαρά, καθώς πολλοί διαφημιστές απέσυραν τα χρήματα που προόριζαν για διαφήμιση στα ΜΜΕ λόγω της αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Σύμφωνα με το Facebook το συγκεκριμένο μέτρο λαμβάνεται, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν αξιόπιστη πληροφόρηση που αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση τα 25 εκατ. δολάρια θα κατευθυνθούν υπό τη μορφή έκτακτης χρηματοδότησης σε τοπικά ΜΜΕ και τα 75 εκατ. σε διαφήμιση προς ενημερωτικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

«Ο τομέας των μέσων ενημέρωσης εργάζεται σε συνθήκες εξωπραγματικές προκειμένου ο κόσμος να εξακολουθεί να έχει την πρέπουσα πληροφόρηση εν μέσω της πανδημίας του Covid-19», δήλωσε η Κάμπελ Μπράουν, επικεφαλής των συνεργασιών του εν λόγω μέσου διαδικτυακής αλληλεπίδρασης.

«Τη στιγμή που η δημοσιογραφία είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε απαραίτητη, τα διαφημιστικά έσοδα πέφτουν λόγω των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Οι τοπικοί δημοσιογράφοι πλήττονται ιδιαίτερα αυτήν την στιγμή, που ο κόσμος στρέφεται σ’ αυτούς για να έχει την πληροφόρηση για την ασφάλεια των φίλων, της οικογένειας και της κοινότητας», τονίζει η Μπράουν.

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ

Αυτήν την στιγμή η ΗΠΑ έχουν επιβεβαιώσει 189.624 κρούσματα με 4.080 νεκρούς και 7.136 να έχουν αναρρώσει.

Οι περισσότεροι νεκροί έχουν σημειωθεί στην Νέα Υόρκη, η οποία θεωρείται πλέον η «Νέα Γουχάν», ενώ έχει ξεπεράσει κατά 100.000 περίπου τα κρούσματα της Κίνας και σημειώνει 700 περισσότερους θανάτους.

Με πληροφορίες από το newmoney.gr

Κορωνοϊος: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας