22:28 Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός: Τοπικό lockdown στην Μύκονο;

Κορωνοϊός: Τοπικό lockdown στην Μύκονο;

Ο καθηγητής ιολογίας και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ Γιώργος Σουρβίνο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν τοπικά lockdown εάν παρουσιαστεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε νησί ή περιοχή με πολλά κρούσματα.

O κ. Σουρβίνος, εξέφρασε την ανησυχία του για τον συνωστισμό που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στους χώρους εστίασης της Μυκόνου, υπογραμμίζοντας πως ο ιός δεν έχει φύγει ακόμα από τη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ακόμη εξαπλώνεται στην Κίνα – Νέα κρούσματα

«Τέτοιου είδους εικόνες μπορούν να δημιουργήσουν εστίες, μικρές ή μεγάλες, ανά πάσα στιγμή με ταχύτατη διασπορά» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σουρβίνος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, ο καθηγητής ιολογίας τόνισε πως το καλοκαίρι αυτό θα είναι διαφορετικό και πως πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε στην ιδέα.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: «Πολύ κοντά σε θεραπεία» υποστηρίζουν οι επιστήμονες

«Όλοι πρέπει να δείξουμε την αντίστοιχη υπευθυνότητα» απάντησε, απάντησε σχολιάζοντας την επιχειρηματολογία των καταστηματαρχών, ότι δεν μπορούν όλο το βράδυ να επιτηρούν τους τουρίστες που πίνουν τους ποτό τους.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι καταλαβαίνει και κατανοεί τα σχόλια περί οικονομίας καθώς «είναι μια λεπτή ισορροπία και μια πολύ δύσκολη εξίσωση που πρέπει να λυθεί μεταξύ της δημόσιας υγείας και του τουρισμού και της επανεκκίνησης της οικονομίας».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ακόμη ένας θάνατος στη χώρα μας – 182 οι νεκροί στην Ελλάδα

Μάλιστα, ο κ. Σουρβίνος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown σε νησιά ή σε περιοχές όπου θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων.

Όπως τόνισε η επιτροπή αξιολογεί κάθε στιγμή τα επιδημολογικά δεδομένα και «μπορεί να ληφθούν μέτρα σταδιακής άρσης της χαλάρωσης των μέτρων ή ακόμη και ένα τοπικό lockdown. Όλα είναι πιθανά προέχει η δημόσια υγεία», ανέφερε.

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας