8:49 Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός: Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς - Ο.Ι.Ε.Λ.Ε: Απέκρυψαν το περιστατικό σε ιδιωτικό σχολείο!

Κορωνοϊός: Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς - Ο.Ι.Ε.Λ.Ε: Απέκρυψαν το περιστατικό σε ιδιωτικό σχολείο!

Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς δύο σε πολύ γνωστό ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας και ένα σε δημόσιο . Η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. καταγγέλλει  μάλιστα ότι το ιδιωτικό σχολείο:«Δεν έχει ενημερώσει ούτε τους αρμόδιους στο Υπουργείο Παιδείας ούτε τους καθηγητές».

Σύμφωνα με την καταγγελία , που έρχεται λίγες μέρες πριν τον αγιασμό στα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου, το ιδιωτικό σχολείο «παραμένει ανοιχτό, συνεχίζει τις προετοιμασίες του για τη νέα σχολική χρονιά με τους ανυποψίαστους εκπαιδευτικούς να πηγαίνουν καθημερινά στο χώρο».

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

“Ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό ήρθε σε γνώση της Ομοσπονδίας μας. Δύο συνάδελφοι που υπηρετούν σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας βρέθηκαν θετικοί σε τεστ κορωνοϊού, ωστόσο με κατάπληξη μάθαμε ότι το εκπαιδευτήριο δεν έχει ενημερώσει ούτε τους αρμόδιους στο Υπουργείο Παιδείας ούτε τους συναδέλφους μας. Αντιθέτως παραμένει ανοιχτό, συνεχίζει τις προετοιμασίες του για τη νέα σχολική χρονιά με τους ανυποψίαστους εκπαιδευτικούς να πηγαίνουν καθημερινά στο χώρο, δέχεται γονείς και μαθητές κ.λπ.

Είναι αυτονόητο ότι, βάσει των οδηγιών που ισχύουν, το σχολείο θα έπρεπε να κλείσει άμεσα και να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση που προβλέπεται σε περιπτώσεις διαπίστωσης κρούσματος. Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι του σχολείου επιδεικνύουν τραγική ανευθυνότητα, αδιαφορώντας για την κοινωνική τους ευθύνη και την πιθανότητα το σχολείο να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα για μαθητές, γονείς και εργαζόμενους.

Αναρωτιόμαστε εύλογα. Τα περίφημα «δωρεάν τεστ κορωνοϊού για τους εκπαιδευτικούς»  έγιναν για την ασφάλεια του προσωπικού και των παιδιών ή ήταν απλώς μια επικοινωνιακή φούσκα; Θα επιτρέψει η συντεταγμένη πολιτεία κάποιο ή κάποια ιδιωτικά σχολεία, όσο ισχυρά και αν είναι, να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια εκατοντάδων ανθρώπων;”

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας