21:11 Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός: Τρομάζει η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική - Σενάρια για «lockdown Μαρτίου»

Κορωνοϊός: Τρομάζει η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική - Σενάρια για «lockdown Μαρτίου»

Έντονο προβληματισμό προκαλούν στους ειδικούς τα επιδημιολογικά δεδομένα που δείχνουν ότι η Αττική βρίσκεται σε «πορεία Θεσσαλονίκης», καθώς η αύξηση των κρουσμάτων είναι μεγάλη. Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανοίγει αύριο με τα γυμνάσια να ξεκινούν και πάλι τη δια ζώσης λειτουργία τους σε όλη την Ελλάδα, ενώ τα λύκεια θα δεχθούν τους μαθητές τους παντού, πλην των κόκκινων περιοχών, στις οποίες πλέον περιλαμβάνεται και η Αττική.  Οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν ότι εφόσον χρειαστεί θα εισηγηθούν αυστηρά μέτρα, μπροστά στον κίνδυνο η κατάσταση να βρεθεί εκτός ελέγχου, πράγμα που θα έχει άμεσες συνέπειες και για τα νοσοκομεία. Όπως επισημαίνεται, αν η αυξητική τάση των κρουσμάτων στην Αττική συνεχιστεί, τότε δεν αποκλείεται και ένα ολικό lockdown, όπως αυτό που είχε επιβληθεί τον περασμένο Μάρτιο.

Γιατί “κοκκίνησε” η Αττική
Η ιχνηλάτηση έδειξε ότι όσα άτομα, με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πήγαν για αγορές έκαναν επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους. Όπως, μάλιστα, εξήγησαν οι ειδικοί τα άτομα αυτά δεν αποκλείεται να μετέφεραν τον ιό από την αγορά στα σπίτια που επισκέπτονταν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε έξω από τα καταστήματα και όχι μέσα. Ως εκ τούτου, η χριστουγεννιάτικη χαλάρωση, σε συνδυασμό με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, οδήγησαν στην αύξηση των μολύνσεων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση από το μεσημέρι – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

 

Άνοιγμα σχολείων: Κουδούνι για γυμνάσια και λύκεια – Τι θα γίνει με βαθμολογίες, διαγωνίσματα και απουσίες


Όπως επισημαίνουν οι λοιμωξιολόγοι οι δύο επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι, με δεδομένο ότι και ο καιρός αναμένεται να συμβάλλει στη διασπορά του κορωνοϊού.  Είναι χαρακτηριστική πάντως, για την πορεία των κρουσμάτων στη χώρα μας, με βάση τα τωρινά δεδομένα η ανάλυση- πρόβλεψη του καθηγητή Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κ.Νίκου Τζανάκη, που σύμφωνα με μαθηματικά μοντέλα, αναμένονται 1.800 κρούσματα την ημέρα έως τις 20 Φεβρουαρίου. Μάλιστα ο κ.Τζανάκης τοποθετεί περί τις 20 Ιανουαρίου την έναρξη του τρίτου κύματος, δηλαδή, βρισκόμαστε ήδη στο τρίτο κύμα του κορωνοϊού:

Η κυβέρνηση πάντως έχει δηλώσει ότι σε περίπτωση που δεν βελτιωθεί η κατάσταση θα επιβληθούν αυστηρά μέτρα στην Αττική και σε άλλες περιοχές ,όπως απαγόρευση κυκλοφορίας από πιο νωρίς.

Πηγή: Protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας