10:05 Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Κώστας Σκρέκας: Αυξάνεται η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος (Βίντεο)

Κώστας Σκρέκας: Αυξάνεται η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος (Βίντεο)

Κώστας Σκρέκας:  Από 39 ευρώ έως και 45 ευρώ τον μήνα αυξάνεται η επιδότησή των λογαριασμών ρεύματος για το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κώστας Σκρέκας.  Όπως είπε, η κυβέρνηση προχωρά σε απευθείας επιδότηση όλων των λογαριασμών στη χαμηλή τάση για να προστατευτεί το νοικοκυριό. Από 9 ευρώ επιδότηση αυτή αυξήθηκε στα 18 ευρώ και τώρα υπερδιπλασιάζεται στα 39 ευρώ ανά μήνα για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες για Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Στο κοινωνικό τιμολόγιο αυξάνει στα 45 ευρώ ανά μήνα για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: 

Παράλληλα, αναστέλλεται για ένα δίμηνο η πληρωμή τελών χρήσης δικτύου για να υπάρξει επιπρόσθετη ανακούφιση στα νοικοκυριά.

Συνολικά το κόστος της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος αναμένεται να ξεπεράσει τα 620 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση της επιδότησης, αυτή θα προέλθει από τα αυξημένα έσοδα των πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων καθώς και από το πλεόνασμα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ, το οποίο όσο παραμένουν ψηλά οι τιμές στο ενεργειακό χρηματιστήριο, τόσο ενισχύεται. Δηλαδή, η νέα αύξηση της επιδότησης δεν θα επιφέρει επιπλέον βάρη στον προϋπολογισμό. Κατά τον κ. Σκρέκα, η κυβέρνηση προχωρά και στην αναστολή της χρέωσης των τελών χρήσης δικτύου για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, μέτρο που ισοδυναμεί με μείωση από 20 έως 40 ευρώ το μήνα για τους καταναλωτές φυσικού αερίου.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σκρέκας αναστέλλεται για πέντε μήνες η χρέωση ΥΚΩ για ενεργοβόρες επιχειρήσεις . Το μέτρο αφορά σε βιομηχανικές χρήσης χαμηλής τάσης, λοιπές χρήσης μέσης τάσης και θα έχει κόστος 65 εκατ. ευρώ. Οι χρεώσεις θα πληρωθούν όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές στην χονδρεμπορική αγορά.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας