10:59 Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Κωστής Χατζηδάκης στην εξεταστική για τα Τέμπη: Καθοριστικότατος ο ανθρώπινος παράγοντας

Κωστής Χατζηδάκης στην εξεταστική για τα Τέμπη: Καθοριστικότατος ο ανθρώπινος παράγοντας

Στον «καθοριστικότατο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ρόλο που διαδραμάτισε ο ανθρώπινος παράγοντας στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, αναφέρθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης, κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

«Αν διαβάσει κάποιος τους διαλόγους με το σταθμάρχη αντιλαμβάνεται. Ο ανθρώπινος παράγοντας και αυτός έπαιξε καθοριστικότατο παράγοντα σε αυτή την υπόθεση», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, ο οποίος βρισκόταν στο τιμόνι του Υπουργείου Μεταφορών τις περιόδους 2007-2009 και 2012-2013, ενώ ερωτηθείς για το εάν υπήρχε τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, απάντησε θετικά, σχολιάζοντας πάντως πως «ακόμη κι αν δεχτούμε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με την τηλεδιοίκηση, δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι χωρίς τηλεδιοίκηση δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν τραίνα. Δεν μπορούμε να αθωώνουμε συμπεριφορές υπαλλήλων».

Αναφερόμενος στον ΟΣΕ, μίλησε για τον πιο προβληματικό οργανισμό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στην Ευρώπη, λέγοντας πως όταν ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο, οι δαπάνες μισθοδοσίας ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερες από τα έσοδα του Οργανισμού.

Μάλιστα, περιέγραψε πως το 2008 τα μηνιαία έσοδα από τη σιδηροδρομική γραμμή της Μεσσηνίας ήταν 125 ευρώ όταν οι μισθοί των δυο μηχανοδηγών έφταναν τις 20.000, σχολιάζοντας πως πρόκειται για ένα ποσό που αρκούσε «για να πηγαίνουν οι επιβάτες στον προορισμό τους όχι με ταξί, αλλά με… λιμουζίνα».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας