5:33 Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Κουκουλώθηκε το σκάνδαλο Καρούζου

Κουκουλώθηκε το σκάνδαλο Καρούζου
  • Δικάζονται μόλις 2 από τις 138 υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί
  • Έρευνα για τα πολιτικά πρόσωπα και τα “γλυκά” στο υπουργείο 
  • Ο περίεργος θάνατος του οδηγού του Ομίλου

Του Πέτρου Κουσουλού 

Το πλήρες κουκούλωμα για μια υπόθεση η οποία συγκλόνισε το Πανελλήνιο πριν από οκτώ χρόνια και εκδικάζεται αυτές τις ημέρες στις δικαστικές αίθουσες, καταγγέλλει με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και τις δικαστικές Αρχές, ο βασικός μάρτυρας του σκανδάλου Καρούζου, Ιωσήφ Λιβανός.

Στην πολυσέλιδη επιστολή του κάνει λόγο για εσκεμμένη υποβάθμιση του σκανδάλου καθώς από τις 138 καταγγελόμενες υποθέσεις στο ακροατήριο του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έφτασαν μόλις δυο, εκείνες της εταιρείας Φάντομ.

Τα κουτιά με τα “γλυκά” και οι σχέσεις με εισαγγελείς 

Στην επιστολή του ο κ. Λιβανός αναφέρεται σε όλα όσα έχουν ακουστεί στην δικαστική αίθουσα από μάρτυρες σχετικά με κουτιά με “γλυκά” τα οποία κατέληγαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά και σχέσεις που είχε το ζεύγος Καρούζου με ανώτερους εισαγγελείς.

” Αφού με απείλησαν , με μήνυσαν υψηλά   ιστάμενα πρόσωπα ( Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης!!!)   τα οποία αυτά τα Υψηλά ιστάμενα πρόσωπα οι μεγαλοπαράγοντες του Δημοσίου Βίου μου υπέγραφαν έγγραφα μεταμέλειας ενώπιον δικαστηρίων (δεν ήθελαν με τίποτε να ακουστούν σε δημόσιο ακροατήριο τα όσα είχα να καταθέσω!!!!)Κατάφεραν κάτι μοναδικό, κατάφεραν να αλληλοκαρφώνονται και τελικά να αποκαλύπτονται από μόνοι τους δικαιώνοντας με!!

Αναφέρομαι συγκεκριμένα στις ίδιες αυτές ερωτήσεις των κατηγορουμένων προς την Ταμία του δικού τους Ομίλου δια του στόματος του συνηγόρου τους( βασικού κατηγορούμενου Ιωάννη Καρούζου) Έγινε λοιπόν ερώτηση στο ακροατήριο δια του συνηγόρου του Ιωάννη Καρούζου για «κουτιά με γλυκά που είχαν διπλούς πάτους» τα οποία περιείχαν χρήματα και αποστέλλονταν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και «σε άλλους..»

Αν δεν είναι μίζες και μαύρο χρήμα από μαύρη μεταξύ τους συνεργασία τότε τι είναι τα χρήματα αυτά (σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ) που στέλνονταν από τον όμιλο Καρούζου?

Ποιος είναι από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ,συγκεκριμένα αναφερόμενος δια στόματος Καρούζου (και όχι του Λιβανού!!!) πού τα παραλάμβανε και σε τι αντιστοιχούσαν? Αλλά για να το πει κάποιος έπρεπε να τον είχαν καλέσει οι Αρμόδιες Αρχές με τόσα στοιχεία που είχαν κατατεθεί !!!”, αναφέρει χαρακτηριστικά. Και συνεχίζει λίγο πιο κάτω: “Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι εντός της δικαστικής αιθούσης για άλλη μια φορά δια του στόματος του συνηγόρου του βασικού κατηγορούμενου Ιωάννη   Καρούζου με ερώτηση του προς μάρτυρα ,επιβεβαιώνονται οι από ετών καταγγελίες μου για σχέσεις του Ομίλου Καρούζου με Δικαστές και ιδιαίτερα με Εισαγγελέα Εφετών ( τον έτερο Κουμπάρο και ενορχηστρωτή μηνύσεων εκφοβισμού !!! σύμφωνα με γραπτές δηλώσεις του Ι.Καρούζου)“. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα ο κ. Λιβανός κατέθεσε ως μάρτυρας στην δίκη που διεξάγεται επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι στους Παραδείσους Νήσους είχαν εντοπιστεί περί τα 50.000.000 ευρώ σε λογαριασμούς του Καρούζου.

Έρευνα για τα πολιτικά πρόσωπα και ο θάνατος του οδηγού 

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, διενεργεί έρευνα που αφορά το σκέλος των καταγγελλόμενων για τα κουτά με τα “γλυκά” που κατέληγαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο πλαίσιο της έρευνας ο κ. Λιβανός κατέθεσε για δεύτερη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο.    Στο μεταξύ πολλά ερωτηματικά προκύπτουν σε ότι αφορά τον θάνατο του πρώην οδηγού του Ομίλου, καθώς, μεταξύ άλλων, ο συνήγορος υπεράσπισης του Ι. Καρούζου χαρακτήρισε “αδιευκρίνιστες” τις συνθήκες θανάτου.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Ιωσήφ Λιβανού:

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας