More

  Κουτσολιούτσος: Ανησυχεί για το μέλλον της Folli Follie

  Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, με την ιδιότητα του βασικού μετόχου της προχώρησε σε δημόσια παρέμβαση, εκφράζοντας ανησυχίες για τις προοπτικές της Folli Follie,  αφήνοντας να εννοηθεί πως το μέλλον της εταιρείας είναι επισφαλές λόγω των χειρισμών της τρέχουσας διοίκησης.

  Η παρέμβαση αυτή που σχολιάσθηκε ως επίδειξη ισχύος από την πλευρά του επιχειρηματία δείχνει πως οι καθυστερημένες ενέργειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αλλά και οι ολιγωρίες στην απόδοση της Δικαιοσύνης έχουν φέρει τον Δημήτρη Κουτσολιούτσου να εμφανίζεται όχι ως κατηγορούμενος, αλλά ως κατήγορος και να εγκαλεί τρίτους για την πιθανή κατάρρευση της Folli Follie.

  Πλέον η ευθύνη περνά και στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η οποία δείχνει μη ικανή να διευθετήσει το θέμα μέσω ενός νέου και ολοκληρωμένου δικαίου της κεφαλαιαγοράς, το οποίο να προβλέπει μέτρα περιορισμού της ισχύος μετόχων που αποδεδειγμένα έβλαψαν τις επιχειρήσεις τους και παραπλάνησαν το επενδυτικό κοινό.

  Η δήλωση – ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα, αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

  «Στις 5 Φεβρουαρίου 2020 υπέβαλα αίτημα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας “Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία” να πρoταθεί ως θέμα στην προσεχή Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας η ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου.

  Υπήρξα ο δημιουργός του Ομίλου Folli Follie και παραμένω ο βασικός μέτοχος, αφού επί σειρά ετών διατηρώ αναλλοίωτο το ποσοστό μου. Η εταιρεία παρ’ όλη την κρίση που την ταλανίζει εδώ και περίπου δύο χρόνια και τις εξ αυτής εγγενείς δυσκολίες, συνεχίζει την εμπορική της δραστηριότητα, χάρη κυρίως στο άξιο έμψυχο δυναμικό της, που παραμένει πάντα στη θέση του.

  Πρωταρχικός στόχος για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες αυτές παραμένει η εξυγίανση της εταιρείας και η ομαλοποίηση μιας κατάστασης που δημιουργήθηκε και από λάθη της παλαιάς διοίκησης, τα οποία δεν αποποιούμαι.

  Παρόλο που γνωρίζω ότι δεν θα υπάρχει συμμετοχή μου στα δρώμενα της εταιρείας, αυτό δεν με εμποδίζει να παρατηρώ με έκδηλη ανησυχία την πορεία της, η οποία βαίνει φθίνουσα τους τελευταίους μήνες, αλλά και την αδυναμία του Διοικητικού Συμβουλίου να αντεπεξέλθει στα προβλήματα, τόσο σε εκείνα που άπτονται της επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά κυρίως αναφορικά με την εξυγίανση της εταιρείας μέσω μιας συμφωνίας με τους ομολογιούχους και εν δυνάμει επενδυτές, η οποία θα διασφαλίζει τους ομολογιούχους, τους μετόχους και τους εργαζόμενους στην εταιρεία ανά τον κόσμο.

  Η πρωτοβουλία μου αυτή δεν αναιρεί την πλήρη υποστήριξή μου στην ανακοινωθείσα αρχική συμφωνία με τους ομολογιούχους, η οποία θεωρώ ότι έχει καθυστερήσει παρά πολύ και η καθυστέρηση αυτή υπονομεύει πλέον σοβαρά τη λειτουργία της εταιρείας.

  Η πρόταση της αναδιάρθρωσης του Διοικητικού Συμβουλίου, για την οποία είχαμε ενημερώσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, παρέχει τα εχέγγυα λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου, απαλλαγμένου από οποιαδήποτε εξωτερική επιρροή ή ίδιον συμφέρον, ώστε να οδηγηθεί η εταιρεία στην εξυγίανση».

  Πηγή: Cnn.gr

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Χάρης Ρώμας: Έχω βρει τον άνθρωπό μου και θα σκεφτόμουν το γάμο

  Στον καναπέ του Dot βρέθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής, ο Χάρης Ρώμας. Ο δημιουργός των επιτυχιών αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στην προσωπική του ζωή...

  Δηλητηρίαση από αλκοόλ έδειξαν οι τοξικολογικές για την 14χρονη Κατερίνα

  Σε οξύ ισχαιμικό επεισόδιο μετά από δηλητηρίαση από υπερβολή κατανάλωση οινοπνεύματος οφείλεται ο θάνατος της 14χρονης Κατερίνας από τη Σαντορίνη, όπως επιβεβαιώθηκε από τις...

  Κέρκυρα: Ο «δράκος» αρνείται να χειρουργηθεί και λέει ότι θέλει να πεθάνει

  Μετά από μια γιγαντιαία επιχείρηση ο επονομαζόμενος δράκος του Κάβου συνελήφθη από την αστυνομία μετά τις καταγγελίες για την απαγωγή και τον βιασμό μιας...

  Παγκόσμια αναγνώριση για τον Α. Τουμανίδη: Κέρδισε το βραβείο καλύτερου σεναρίου

  Το «Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου» για το «The True Story of Pinocchio» («Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο»), στο Vesuvius International Film Festival της Ιταλίας, ανάμεσα...

  Επεισόδια στη Μαλακάσα: Τραυματισμοί κατοίκων και εντάσεις (Βίντεο)

  Τραυματισμούς και εντάσεις έφερε η συγκέντρωση κατοίκων στη Μαλακάσα πριν λίγο για τη δομή μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή. Τα επεισόδια καταγράφηκαν όταν οι διαμαρτυρόμενοι...