0:46 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Κουβέλης: «Δεν αποκλείω πρόωρες εκλογές»

Κουβέλης: «Δεν αποκλείω πρόωρες εκλογές»

«Δεν αποκλείω πρόωρες εκλογές» τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ ο Φώτης Κουβέλης.

 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. σημείωσε ότι για εκείνον το ζητούμενο είναι η αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής. Σχολίασε και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει κάποια στιγμή να πει με σαφήνεια τι θέλει. Ερμηνεύω τη συμπεριφορά του αλλά και το εκκρεμές που έχει επιλέξει. Η οποιαδήποτε αναζήτηση λύσεων πρέπει να γίνεται εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου», ξεκαθάρισε.

Ανέφερε δε ότι η ΔΗΜΑΡ έχει πολιτική πρόταση και διεκδίκηση. «Η ΔΗΜ.ΑΡ. πιστεύει ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Έχω πει ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου δεν είναι δυνατόν να αποτελέσει στοιχείο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για το χώρο αυτό χωρίς να έχουμε οριοθετημένο το περιεχόμενο της πολιτικής», είπε τονίζοντας όμως ότι «δεν προσωποποιώ ποτέ τα πολιτικά ζητήματα. Δεν επιλέγω την προσωποποιημένη αντιπαράθεση. Δεν αρκεί να μιλάς γενικά και αόριστα για το χώρο αυτό. Πρέπει να μιλάς συγκεκριμένα για το περιεχόμενο της πολιτικής. Υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες είχαν κάνει τις επιλογές τους στο παρελθόν. Δυνάμεις και μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ο χώρος δεν θα δημιουργηθεί με συναντήσεις κορυφής», τόνισε ξεκαθαρίζοντας όμως ότι εκείνος συζητά πάνω σε συγκεκριμένα θέματα.

Ανέφερε ότι «Έχω καταθέσει και συγκεκριμένη πρόταση για το θέμα των πλειστηριασμών».

Υποστήριξε ακόμη ότι «οδηγούμαστε σε αδιέξοδο με την πολιτική της υπερφορολόγησης». Και επανέλαβε «Δεν αποκλείω πρόωρες εκλογές. Μπορεί να αποτελέσει και επιλογή του κ. Σαμαρά παρά τα όσα αντίθετα ακούγονται».

Είπε όμως ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές, έχει ανάγκη από αλλαγή πολιτικής. Οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να αλλάζουν πολιτική» προσθέτοντας ότι «οι διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματός μου είναι σεβαστές».

Τόνισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω στην κυβέρνηση», αλλά πρόσθεσε ότι σε περίπτωση αλλαγής των κομμάτων τα πράγματα θα συζητηθούν κάτω από άλλο πλαίσιο.

Είπε ακόμη ότι μπορεί να μην υπάρξουν κοινωνικές αναταραχές όπως για παράδειγμα στην Αίγυπτο αλλά υπάρχει πρόβλημα.

«Η κοινωνική αναταραχή είναι παρούσα. Κοινωνική αναταραχή είναι η διαμαρτυρία του κόσμου αναφορικά με την φοροεπιδρομή. Κοινωνική αναταραχή θα είναι να εξακολουθεί να ισχύει αυτός ο ειδικός φόρος για το πετρέλαιο θέρμανσης», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας