23:03 Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Κρήτη: Άνδρας δέχθηκε σφαίρα στον εγκέφαλο και κατάφερε να επιβιώσει

Κρήτη: Άνδρας δέχθηκε σφαίρα στον εγκέφαλο και κατάφερε να επιβιώσει

Άφωνοι έμειναν γιατροί του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου όταν εξέτασαν την περίπτωση ενός άνδρα, ο οποίος επέζησε από πυροβολισμό στο κεφάλι από κοντινή απόσταση. Ένας αγρότης που πυροβολήθηκε στο κεφάλι επέζησε τελικά, παρά το γεγονός ότι η σφαίρα διαπέρασε τον εγκέφαλό του, όπως αποκάλυψαν οι γιατροί.

Ο 29χρονος Κρητικός πυροβολήθηκε από πιστόλι σε απόσταση περίπου 10 μέτρων. Η σφαίρα θρυμματίστηκε καθώς διέσχιζε το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου του και σφηνώθηκε κοντά στο πίσω μέρος του κρανίου του. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε “κωματώδη κατάσταση”, όπου οι χειρουργοί αφαίρεσαν μέρος του κρανίου του για να μπορέσουν να αφαιρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θραύσματα της σφαίρας και να αποσυμφορήσουν την πίεση στον εγκέφαλό του.

Περίπου το 97% των ανθρώπων που πυροβολούνται στο κεφάλι πεθαίνουν, αλλά δυόμισι χρόνια μετά και ο άνθρωπος είναι ακόμα ζωντανός. Ωστόσο, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, δυστυχώς ο άτυχος άνδρας έχει αποκτήσει διάφορες αναπηρίες, αναφέρει η MailOnline.

Μπορεί πλέον να μιλάει μόνο με “μονοσύλλαβες εκφράσεις”, δυσκολεύεται να κατανοήσει σύνθετες λέξεις και υποφέρει από ξαφνικούς σπασμούς στη δεξιά πλευρά του σώματός του. Ωστόσο, οι ερευνητές δήλωσαν ότι εξακολουθεί να έχει συναισθήματα, να μπορεί να ακολουθεί βασικές οδηγίες και να σηματοδοτεί αυτό που θέλει. Η οικογένειά του είπε επίσης στους γιατρούς ότι θυμόταν γεγονότα που είχαν συμβεί στο παρελθόν.

Μια έκθεση σχετικά με την περίπτωση του άνδρα, η οποία συντάχθηκε από γιατρούς του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, παρουσιάστηκε πρόσφατα στο αμερικανικό περιοδικό American Journal of Case Reports.

Σε αυτήν, οι γιατροί ανέφεραν ότι η σφαίρα πέρασε από την αριστερή πλευρά του εγκεφάλου του, η οποία επεξεργάζεται τη γλώσσα και κατευθύνει τις κινήσεις στη δεξιά πλευρά του σώματος. Δεν άγγιξε τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου, η οποία είναι υπεύθυνη για τα συναισθήματα, την επίλυση προβλημάτων και τις κινήσεις στην αριστερή πλευρά του σώματος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

➤Ακολουθήστε την ΜΠΑΜ στο Instagram.

➤Αγόρασε την εφημερίδα και διαδικτυακά εδώ: https://www.empam.gr/eshop

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας