22:19 Δευτέρα 29 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

Κρήτη: Παρέμβαση Καραμανλή για τις παρακολουθήσεις - «Πρέπει να ριχτεί άπλετο φως, να ξεκαθαρίσει το ζήτημα»

Κρήτη: Παρέμβαση Καραμανλή για τις παρακολουθήσεις - «Πρέπει να ριχτεί άπλετο φως, να ξεκαθαρίσει το ζήτημα»

Σε εξέλιξη η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, στην οποία παραβρίσκεται και απευθύνει ο ίδιος το λόγο ως κεντρικός ομιλητής ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος συνδεόταν με βαθιά φιλία με τον Γιάννη Κεφαλογιάννη

Εκδήλωση μνήμης για τα 10 χρόνια από το θάνατο του Ανωγειανού πολιτικού κι επιστήμονα, Ιωάννη Κ. Κεφαλογιάννη που σφράγισε με έργο του μεγάλα αναπτυξιακά έργα τόπου, πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 στα Ανώγεια ο ομώνυμος δήμος, στο θέατρο «Νίκος Ξυλούρης».

«Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ήταν ένας άκαιρος άνθρωπος, ευθύς, ντόμπρος και αληθινός. Ήταν ένας ντόμπρος άνθρωπος, όταν πίστευε κάτι το πίστευε με βάθος. Όταν θύμωνε, σκοτείνιαζε ο ουρανός, όταν χαιρόταν φωτιζόταν το πρόσωπό του», ανέφερε ο κ. Καραμανλής κατά την έναρξη της ομιλίας του, «δεν ήταν εύκολος άνθρωπος, είχε ισχυρές αντιλήψεις που υπερασπιζόταν παθιασμένα», πρόσθεσε.

«Ήταν επίμονος. Δεν το έβαζε ποτέ κάτω. Ποτέ! Είχε το θάρρος της γνώμης του, ακόμα και όταν ήξερε ότι δεν ήταν δημοφιλής ή εκείνη που θα επικρατούσε. Τον θυμάμαι να υποστηρίζει τις σκέψεις του με πείσμα, με ζέση. Συχνά κόντρα σε όλους τους άλλους. Σε πολλές από αυτές που δεν μπόρεσε να επιβάλλει, αποδείχτηκε εκ των υστέρων ότι είχε δίκιο. Η φύση του τον οδηγούσε όχι πολύ σπάνια σε διάφορες και συγκρούσεις, πάντα με ευπρέπεια, αλλά με πάθος και πίστη», τόνισε.

Παράλληλα συμπλήρωσε μεταξύ άλλων: «Είναι όμως κι αυτό δείγμα ανθρώπου καθαρού και έντιμου, με ξεκάθαρες ιδέες και σταθερό στα ιδανικά του».

Όπως είπε: «Ο νεαρός γιατρός από τα Ανώγεια εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής τον Μάιο του μακρινού 1958. Γόνος μεγάλης και ιστορικής οικογένειας. Επιστρατεύτηκε να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο, τότε της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης και όπως ο ίδιος διηγείτο, ήταν μία σειρά συμπτώσεων που οδήγησαν στην εκλογή του».

Παρέμβαση Καραμανλή για τις παρακολουθήσεις

Πολύ βαρύ και σοβαρό χαρακτήρισε το ζήτημα με τις παρακολουθήσεις ο πρώην πρωθυπουργός, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «πολύ βαρύ και σοβαρό αυτό που ταλανίζει την ζωή του τόπου, το θέμα με τις παρακολουθήσεις: «Πρέπει να ριχτεί άπλετο φως, να ξεκαθαρίσει το ζήτημα».

«Όλα στο φως και από και πέρα απαραίτητες οι διορθώσεις του θεσμικού πλαισίου που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών», τόνισε.

πηγή: neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βουλή: Ποιοι είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή

Υποκλοπές: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον άλαλο Τσίπρα σχετικά με τις αποκαλύψεις της ΜΠΑΜ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας