10:56 Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης 20 ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί στο φαράγγι της Σαμαριάς

Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης 20 ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί στο φαράγγι της Σαμαριάς

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης δεκάδων επισκεπτών στο φαράγγι της Σαμαριάς, καθώς μετά από τις σφοδρές πρωινές βροχοπτώσεις, ο χείμαρρος που διασχίζει το φαράγγι «φούσκωσε» εγκλωβίζοντας σε διάφορα σημεία, περίπου 70 άτομα.

Με άμεση κινητοποίηση από τους φύλακες και με ενισχύσεις από τη Διεύθυνση Δασών και την Πυροσβεστική, αλλά και τη βοήθεια εθελοντών – κατοίκων της Αγίας Ρούμελης, απεγκλωβίστηκαν 50 επισκέπτες οι οποίοι και οδηγήθηκαν στον οικισμό της Σαμαριάς.

Αυτοί την ώρα οι διασώστες προσπαθούν να προσεγγίσουν περίπου 20 ακόμα άτομα που έχουν εγκλωβιστεί σε άλλα σημεία, προκειμένου να τους οδηγήσουν και αυτούς στον οικισμό, ενώ στο σημείο μεταβαίνει και ομάδα πέντε ατόμων της ΕΜΑΚ Κρήτης.

Εν τω μεταξύ, από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων, ανακοινώθηκε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προκάλεσαν ζημιές στις υποδομές διάβασης και υποδοχής των επισκεπτών, ο Εθνικός Δρυμός Λευκών Ορέων θα παραμείνει κλειστός αύριο, 13/05 προκειμένου να ελεγχθεί και αποκατασταθεί η λειτουργικότητα του.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας