ΚτΠ: Δικαστικό χαστούκι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

ΚτΠ: Δικαστικό χαστούκι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δικαστικό-χαστούκι για την παράνομες απολύσεις των “μη δικών μας παιδιών” την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ΚτΠ, δηλαδή την Κοινωνία της Πληροφορίας! Εφετειακή απόφαση αποκαλύπτει τον τρόπο που επιχειρήθηκε να στηθεί ένα αμιγώς κομματικό κράτος, απολύοντας διευθυντικά στελέχη τα οποία δεν ήταν φιλικά προσκείμενα στην πρώην κυβέρνηση!

Πλήρης δικαίωση ύστερα από 4 ολόκληρα χρόνια για τον Δημήτρη Πετρόπουλο, διευθυντικό στέλεχος της ανώνυμης εταιρείας του δημοσίου με την επωνυμία Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., ο οποίος εντελώς άδικα και προσχηματικά απολύθηκε παραμονές Χριστουγέννων του 2015 από την τότε διοίκηση της εταιρείας, διορισμένη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρόεδρος της ΚτΠ ήταν ο κ. Ιδομενέας Μανωλιτσάκης.

Σε ότι αφορά τον κ. Πετρόπουλο ήταν γνωστά στην τότε διοίκηση της ΚτΠ τόσο τα προσόντα του, η προϋπηρεσία του, ο τεχνοκρατικός του χαρακτήρας και η επαγγελματική του διαδρομή.

Είχε ένα μεγάλο μειονέκτημα όπως αποδείχθηκε. Ποιο ήταν αυτό; Ότι ήταν στέλεχος της ΝΔ καθώς και να έχει πολιτευθεί στις δημοτικές εκλογές του 2014, με τον υποστηριζόμενο από τη ΝΔ συνδυασμό στο Δήμο της Αθήνας.

ΚτΠ
Ο κ. Δημήτρης Πετρόπουλος

Αυτά όμως δεν γίνονται ανεκτά από μια διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου στο γενικότερο πλαίσιο μαζικών διώξεων μη αρεστών στελεχών σε φορείς όπως και η Κοινωνία της Πληροφορίας, ο τότε πρόεδρος της εταιρείας μερίμνησε πρώτα να αναλάβει και δεύτερη θέση στην εταιρεία, αυτή του Διευθύνοντος Συμβούλου και μετά να αναλάβει και τρίτη θέση, αυτή του Διευθυντή. Πρωτοφανή πράγματα! Τρία σε ένα δηλαδή!

Σύμφωνα με την υπ’ αρίθ. 221/13-01-2020 απόφαση του Εφετείου Αθηνών και αφού προηγήθηκε η επίσης δικαιωτική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι όλοι οι λόγοι απόλυσης από την Κοινωνία της Πληροφορίας είναι ψευδείς και αβάσιμοι και ως εκ τούτου η απόλυση θεωρείται άκυρη. Αποφάσισε επίσης την καταβολή μισθών υπερημερίας, την χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης από την προσβολή που προκλήθηκε και το κυριότερο την επαναπρόσληψη επί ποινή 100 € για κάθε ημέρα που δεν συμμορφώνεται η εταιρεία. Πρόκειται για μια πολύ σκληρή Δικαστική απόφαση, που δικαιώνει απόλυτα και κυρίως ηθικά τον κ. Πετρόπουλο αλλά καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να αλώσει τους Φορείς!

Ας θυμηθούμε όμως ποιος είναι ο τότε πρόεδρος της ΚτΠ Α.Ε. κ. Μανωλιτσάκης τον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε φροντίσει να διορίσει ρουσφετολογικά στη Βουλή!

Το όνομά του έγινε ευρέως γνωστό τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν αποκαλύψθηκε το “ρουσφέτι”. Με συνοπτικές διαδικασίες όταν η προκλητική τοποθέτηση δια χειρός Νίκου Βούτση ανακλήθηκε. Όπως είχε γράψει τότε το eReportaz “o διορισμός του Ιδομενέα Μανωλιτσάκη και 2 ακόμα υπαλλήλων στο Ίδρυμα της Βουλής είχε φέρει σε δύσκολη θέση τον τέως πρόεδρο της Εθνικής Αντιπροσωπείας Νίκο Βούτση καθώς χαρακτηρίστηκαν προεκλογικά κομματικά ρουσφέτια από την αντιπολίτευση.

Ο κ. Ιδομενέας Μανωλιτσάκης

Ο κ. Μανωλιτσάκης τοποθετήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 από την κυβέρνηση επικεφαλής της Κοινωνίας της Πληροφορίας και ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη της κυρίας Ρένας Δούρου, είχε προσληφθεί στις 31 Μαΐου 2019 με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου πλήρους απασχόλησης για δύο (2) έτη, σε κενή οργανική θέση ΠΕ Πληροφορικής.

«Ο εν λόγω υπάλληλος τοποθετείται στοΤμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Προβολής και Πολυμέσων και αναλαμβάνει να εκτελεί καθήκοντα της ειδικότητάς του ή όποια άλλα συναφή, παρεμφερή ή άλλα καθήκοντα του αναθέτει η Εκτελεστική Επιτροπή ή η Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος», αναφερόταν στη σχετική απόφαση της προέδρου του Ιδρύματος της Βουλής Νίκης Μαρωνίτη.

Αιτιολογώντας την ανάκληση διορισμού του η Πρόεδρος του Ιδρύματος, αναφέρει: «για λόγους διαφορετικής εκτίμησης των αυτών πραγματικών περιστατικών, και συγκεκριμένα, έπειτα από επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων και των λειτουργικών αναγκών του Ιδρύματος της Βουλής, ειδικότερα στο πεδίο των δράσεων που άπτονται ψηφιακών εφαρμογών, σε συνδυασμό με λόγους γενικότερου δημοσίου συμφέροντος που αφορούν σε εν γένει ζητήματα λειτουργίας του νομικού προσώπου του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, δεν κρίνεται, επί του παρόντος, αναγκαία η πλήρωση της εν λόγω θέσης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μεροκάματα» και για την αδερφή της κας Γραμματέως στην ΚτΠ

Διαγωνισμοί με… προσκλήσεις στην Κοινωνία της Πληροφορίας

 

 

Σχόλια