Κύκλωμα είχε ξαφρίσει πελάτες σε καταστήματα γνωστών αλυσίδων με ρούχα

Κύκλωμα είχε ξαφρίσει πελάτες σε καταστήματα γνωστών αλυσίδων με ρούχα

Συμμορία με άρωμα γυναίκας είχε ξαφρίσει πελάτες σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής και πιο συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι, την Αγία Παρασκευή και τη Νέα Ιωνία.

Το κύκλωμα απαρτίζοταν από τέσσερις γυναίκες βουλγαρικής καταγωγής και ο τρόπος δράσης τους φαίνεται ότι ήταν αρκετα αποτελεσματικός καθώς είχαν καταφέρει να αποσπάσουν αρκετα χρήματα από τα θύματά τους.

Ο τρόπος δράσης τους

Τους τελευταίους 4 μήνες οι γυναίκες έβγαζαν τα προς το ζην διαπράττοντας κλοπές. Εισέρχονταν στα καταστήματα με είδη ρουχισμού και διέπρατταν κλοπές πορτοφολιών από ανυποψίαστους πελάτες, κατά κύριο λόγο γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίς στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής και πιο συγκεκριμένα στην Αγία Παρασκευή, στο Χαλάνδρι και στη Νέα Ιωνία.

Επισκέπτονταν τα καταστήματα κυρίως τις ώρες αιχμής και σε περιόδους εκπτώσεων όπου η προσέλευση του κοινού πολλαπλασιάζονταν σε ομάδα 2-3 ατόμων και προσποιούμενες τις πελάτισσες επέλεγαν ρούχα, τα κρεμούσαν στους πήχεις των χεριών τους ως προκάλυμμα και αφού αφού προσέγγιζαν το υποψήφιο θύμα τους από διαφορετικές κατευθύνσεις, η μία από αυτές αποσπούσε την προσοχή του ενώ η άλλη αφαιρούσε από την τσάντα το πορτοφόλι!

Για να μην κινούν υποψίες, οι γυναίκες φρόντιζαν να είναι πάντα καλοντυμένες και περιποιημένες και να είναι πάντα ευγενικές και χαμογελαστές όταν το θύματους απήυθυνε το λόγο.

Η σύλληψη 

Στις 4/11, οι δύο γυναίκες βρίσκονταν στο κατάστημα H&M. Κρατώντας διάφορα ρούχα στα χέρια τους, προσέγγιζαν τα θύματά τους και προσπαθούσαν να ανοίξουν τις τσάντες και να πάρουν τα πορτοφόλια ανυποψίαστων γυναικών. Μετά από λίγη ώρα κατευθύνθηκαν στο ταμείο και αφού αγόρασαν κάποια πράγματα έφυγαν από το κατάστημα. Αφού απομακρύνθηκαν από το κατάστημα έβγαλαν το κλεμμένο πορτοφόλι από την τσάντα τους, έβγαλαν τα χρήματα που υπήρχαν μέσα και πέταξαν το πορτοφόλι στον κάδο. Έπειτα επιχείρησαν να διαφύσουν από την περιοχή με ταξί αλλά οι άντρες της αστυνομίας τις συνέλαβαν.

Εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφίακαι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της κκλοπής κατ΄εξακολούθηση και συναυτουργία.

 

Σχόλια