0:58 Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Κύκλωμα κοκαΐνης: Τα «μπουκάλια», οι «τυρόπιτες» και οι διάσημοι τραγουδιστές

Κύκλωμα κοκαΐνης: Τα «μπουκάλια», οι «τυρόπιτες» και οι διάσημοι τραγουδιστές

Άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την εγκληματική οργάνωση με επικεφαλής έναν 33χρονο Αλβανικής καταγωγής που παρέδιδε κοκαϊνη σε σπίτια των βόρειων προαστίων και στο Κολωνάκι.

Όπως αποκάλυψε από εχθές το dikastikoreportaz  στην υπόθεση εμπλέκονται και αρκετά «επώνυμα» πρόσωπα, όπως επιχειρηματίες, σκηνοθέτες, διαφημιστές, δικηγόροι, μπασκετμπολίστες αλλά και μια δημοσιογράφο η οποία έχει απασχολήσει το πανελλήνιο για τους γάμους της με γνωστούς καλλιτέχνες.

Τα «μπουκάλια»

Από το διαβιβαστικό το οποίο συνέταξε η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών προκύπτουν απευθείας επαφές των κατηγορουμένων προσώπων με τους παραλήπτες της κόκας. Την ίδια στιγμή οι δικαστικές Αρχές ξεψαχνίζουν τους 36 ψηφιακούς δίσκους που καταγράφουν συνομιλίες των εμπόρων με τους «επώνυμους» -και όχι μόνο- παραλήπτες των ναρκωτικών. Παραδείγματος χάρη καταγράφεται συνομιλία στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 μεταξύ μέλους της οργάνωσης και της δημοσιογράφου-πανελίστριας στην οποία η εν λόγω κυρία ζητεί να της φέρει στο σπίτι «δυο πακέτα τσιγάρα» τα οποία φέρονται να αντιστοιχούν σε δυο γραμμάρια κοκαϊνης.
Την ίδια στιγμή σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις οι οποίες έχουν καταγράφει άλλοι πελάτες εμφανίζονται να παραγγέλνουν ναρκωτικά χρησιμοποιώντας κώδικες ονομασίες όπως «δυο μπουκάλια», «τυρόπιτες» και άλλα. Οι αστυνομικοί θεωρούν δεδομένο ότι οι συγκεκριμένες «κώδικες ονομασίες» αφορούν κοκαϊνη, ενώ εκτιμάται ότι τις προσεχείς ημέρες θα κληθούν όλοι όσοι εμπλέκονται να παρελάσουν από τα ανακριτικά γραφεία, με πιθανό ενδεχόμενο να τους ασκηθεί δίωξη.

Οι διάσημοι τραγουδιστές

Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία τα οποία βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών αποκαλύπτουν την εμπλοκή, ενός πολύ γνωστού σκηνοθέτη αλλά και δυο πασίγνωστων Ελλήνων τραγουδιστών πρώτης γραμμής. Τα μέλη του κυκλώματος στις συνομιλίες αναφέρονται σε παραδόσεις ναρκωτικών στα σπίτια τους αλλά και σε πάρτι που διοργάνωναν με «πλούσιους καλεσμένους». Παράλληλα σε άλλη συνομιλία γίνεται λόγος για απαίτηση σκηνοθέτη να παραδοθεί κοκαίνη σε στούντιο όπου πραγματοποιούνταν γύρισμα γνωστής εβδομαδιαίας εκπομπής μουσικού χαρακτήρα! Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στις 12 σήμερα στον ανακριτή, ενώ η δράση της οργάνωσης εκτείνεται χρονικά από τον Ιούνιο του 2020.

Διαβάστε επίσης 

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δικαιώνει τους Εργοθεραπευτές για το αίτημα τους για επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

ΣτΕ: Παραγραφή οφειλών μετά την πενταετία για τα τέλη κυκλοφορίας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας