22:13 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Κύπρος: Ξαναχτίζουμε την αξιοπιστία μας λέει η Κυβέρνηση

Κύπρος: Ξαναχτίζουμε την αξιοπιστία μας λέει η Κυβέρνηση

Η συστηματική προσπάθεια και η επαρκής επιχειρηματολογία, αλλά και η συνέπεια στα συμφωνηθέντα σε σχέση με την δανειακή σύμβαση , δημιουργούν συνθήκες αξιοπιστίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, σε σχόλιο του, για την συμπερίληψη στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ειδικής αναφοράς για οικονομική στήριξη της Κύπρου.

Η πρόσθετη βοήθεια που συμφωνήθηκε, είπε ο κύριος Στυλιανίδης, προσφέρει τη δυνατότητα σε πολιτικό και τεχνοκρατικό επίπεδο να γίνουν διαβουλεύσεις, ώστε η Κύπρος να αντιμετωπιστεί, όπως και οι υπόλοιπες χώρες που τυγχάνουν χρηματοδοτικής στήριξης.

Αυτό που έχει σημασία, τόνισε, είναι ότι με αυτή την απόφαση, προσφέρεται η δυνατότητα να διεκδικηθούν κονδύλια από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, σε βαθμό που να προσφέρουν ρευστότητα την επόμενη κρίσιμη περίοδο, πράγμα , σημείωσε, που τόσο πολύ χρειάζεται η κυπριακή οικονομία.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , αναφερόμενος στην συνάντηση της προσεχούς Τετάρτης του προέδρου Αναστασιάδη με τον πρόεδρο της ΕΚΤ , Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ότι αυτό δείχνει ότι γίνεται αποδεκτή η επιχειρηματολογία και αναγνωρίζεται το θέμα των πρακτικών δυσκολιών σε κάποια σημεία εφαρμογής της δανειακής σύμβασης.

Ο κ.Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι ήδη ο πρόεδρος Αναστασιάδης έχει δώσει οδηγίες να ετοιμασθούν σενάρια , για την επίλυση των πρακτικών δυσκολιών, τα οποία θα παρουσιασθούν από τον Υπουργό Οικονομικών και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, για να γίνει ουσιαστική συζήτηση, η οποία σταδιακά να δίνει λύσεις σε αυτά τα πρακτικά προβλήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας