7:21 Κυριακή 14 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Κυρ. Μητσοτάκης: Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες για όλους τους πολίτες, αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες

Κυρ. Μητσοτάκης: Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες για όλους τους πολίτες, αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες

Στο νέο νομοσχέδιο για τις παραλίες, αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Tik Tok.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι ο νέος νόμος διασφαλίζει ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες για όλους τους πολίτες, εξασφαλίζει χρησιμοποίηση της νέας τεχνολογίας για τους ελέγχους και προβλέπει την επιβολή αυστηρότερων προστίμων σε όσους παραβιάζουν το νόμο και καταπατούν τις παραλίες.

Ο πρωθυπουργός με αφορμή διάφορα fak,e news στα κοινωνικά δίκτυα διευκρινίζει:

«Το νομοσχέδιο δεν ασχολείται με πολεοδομικά ζητήματα , υπάρχει η απόσταση 50 μέτρων από την γραμμή του αιγιαλού για να κτίσει κανείς και αυτή η απόσταση δεν αλλάζει . Άρα δεν επηρεάζει καμία διάταξη που αφορούν τους όρους δόμησης. Εκεί που δεν επιτρεπόταν δεν θα επιτρέπεται και τώρα η δόμηση», αναφέρει.

@kyriakosmitsotakis_Ελεύθερες παραλίες 🏖️

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης και στο τι κάνει αυτός ο νόμος:

Διασφαλίζει ότι το 70 % της έκτασης της παραλίας πρέπει να είναι ελεύθερο και σε ελάχιστη απόσταση 4 μέτρων από τον αιγιαλό.

Για παραλίες σε περιοχές natura το 70% γίνεται 85% δηλαδή μπαίνουν ξαπλώστρες μόνο στο 15% της παραλίας.

Δημιουργούνται για πρώτη φορά «απάτητες παραλίες» ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας όπου δεν επιτρέπονται καθόλου ξαπλώστρες ή καμία απολύτως εκμετάλλευση.

Προβλέπεται η εισαγωγή των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για να αποκτήσει κάποιος άδεια χρήσης παραλίας για να σταματήσουν οι εικόνες στα δημοτικά συμβούλια να μπουκάρουν κάποιοι φουσκωτοί και να εξασφαλίζουν με αυτό τον τρόπο την άδεια εκμετάλλευσης της παραλίας, είπε ο πρωθυπουργός.

Όποιος πάρει άδεια θα έχει και συγκεκριμένες υποχρεώσεις αναφέρει ο πρωθυπουργός, να καθαρίζει τις παραλίες, να επιτρέπει την πρόσβαση στα άτομα με αναπηρία και φυσικά να υπάρχει ναυαγοσώστης.

Ο νόμος θα εφαρμοστεί με περισσότερους ελέγχους και θα υπάρχουν τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες ακόμη και κλείσιμο της επιχείρησης, αναφέρει ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Σφαγή” στο ΣΥΡΙΖΑ για το δάνειο Κασσελάκη – Απάντηση Κωνσταντίνου Νικόλτσιου στον Θύμιο Γεωργόπουλο

Pulse: Σταθερά μπροστά η ΝΔ 17,5 μονάδες – Μάχη για τη δεύτερη θέση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ – Στη σωστή κατεύθυνση το ν/σ για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας