22:27 Κυριακή 7 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι ΗΠΑ κατανοούν ποιοι είναι οι αξιόπιστοι εταίροι στην περιοχή - "Καρφιά" εναντίον της Τουρκίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι ΗΠΑ κατανοούν ποιοι είναι οι αξιόπιστοι εταίροι στην περιοχή - "Καρφιά" εναντίον της Τουρκίας

Ανοιχτή συζήτηση με τον δημοσιογράφο David Ignatius, στο πανεπιστήμιο Georgetown University, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα πέρασε από μια βαθιά οικονομική κρίση στη διάρκεια της οποίας εκλέχθηκε μια λαϊκιστική κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως o ίδιος είχε τον προνόμιο να ηγηθεί ενός κεντροδεξιού κόμματος και στη συνέχεια επέκτεινε την κυβέρνηση σε σύγκριση με το πολιτικό αποτύπωμα του κόμματος.

Ερωτώμενος για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα τόνισε ότι στη χώρα μας ο καθένας μπορεί να δημοσιεύει ό,τι θέλει χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα μια «ζωντανή δημοκρατία».

Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας πρέπει να μείνουν ανοιχτοί, αλλά η Ελλάδα θα υπερασπίζεται το Διεθνές Δίκαιο.

Ερωτώμενος για τον αν θα θέσει την τουρκική προκλητικότητα στη συνάντησή του με τον Τζ. Μπάιντεν, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο σκοπός του ταξιδιού του είναι να μιλήσει για την Ελλάδα και η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι προορισμός για επενδύσεις.

«Οι ΗΠΑ κατανοούν ποιοι είναι οι αξιόπιστοι εταίροι στην περιοχή», συμπλήρωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Για το φυσικό αέριο τόνισε ότι είναι υπέρ ενός πλαφόν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ανέφερε ότι θα δεσμευτούν πόροι για την απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημ. Αβραμόπουλος για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Πολύ σημαντική στιγμή για το μέλλον της χώρας μας στην ευρύτερη γειτονιά

Εκτέλεση Προϋπολογισμού: Πάνω τα έσοδα και μειωμένο έλλειμμα παρά τα έκτακτα επιδόματα

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας