21:23 Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Κυρ. Βελόπουλος: «Η έλλειψη ΜΕΘ απέβη μοιραία για το 97,7% των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ»

Κυρ. Βελόπουλος: «Η έλλειψη ΜΕΘ απέβη μοιραία για το 97,7% των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ»

Στις συνέπειες της πανδημίας και τις ευθύνες της κυβέρνησης αναφέρθηκε μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την αναδιοργάνωση των εταιρειών ΟΣΕ Α.Ε. και ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε», ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, υποστηρίζοντας πως «τα νέα στοιχεία διαλύουν το αφήγημα για την πανδημία και τον κορονοϊό».

«Οι άνθρωποι που κυβέρνησαν τον τόπο έλεγαν ψέματα και έφερναν ψεύτικα στοιχεία για τους Έλληνες που πέθαιναν, γιατί δεν τους ενδιαφέρει αν πεθαίνουν οι Έλληνες. Απόδειξη; Εκτοξεύτηκε στο 16% ο μέσος όρος της υπερβάλλουσας θνησιμότητας στην ΕΕ. Τρίτη είναι η Ελλάδα με ποσοστό 31%. Τα επικαιροποιημένα στοιχεία έρευνας που διεξήχθη για τους θανάτους διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ και τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο καθηγητής κ. Θεόδωρος Λύτρας αναφέρουν πως “η έλλειψη ΜΕΘ απέβη μοιραία για το 97,7% των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ”. Σχεδόν όλοι όσοι δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ πέθαναν», είπε.

Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομίας, και υποστήριξε ότι «έρχεται Αρμαγεδδώνας». «Το 10ετές ομόλογο έκανε νέο ρεκόρ έτους στο 4,8%. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά είμαστε εκτός αγορών», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής ζήτησε «η Ελλάδα να προτείνει στο ΝΑΤΟ να βοηθήσει στη δημιουργία κυπριακής πολεμικής αεροπορίας, παραχωρώντας στην Κύπρο μέρος των F-16 C BLOCK 30 που δεν σκοπεύει να εκσυγχρονίσει»

Πρότεινε επίσης «να απευθύνουμε πρόσκληση στον Πρόεδρο της Αρμενίας να έρθει και να μιλήσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. «Δεν μπορούμε δηλαδή να δεχθούμε τον Πρόεδρο ενός ομόδοξου έθνους στην πατρίδα μας; Είναι ελληνικό έθνος αυτό που φτιάχνετε;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Για να καταλάβετε τι φαύλο σύστημα έχετε στήσει, σήμερα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πορεία στην πρεσβεία του Ιράν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή της μαντίλας στις γυναίκες. Εγώ είμαι μαζί σας, αλλά εσείς οι ίδιοι, στα προεκλογικά σποτ που κάνατε λέγατε ότι είναι δικαίωμα των γυναικών να φορούν μαντίλα. Δηλαδή, εδώ οι μουσουλμάνες γυναίκες έχουν το δικαίωμα να φορούν μαντίλα αλλά στο Ιράν που είναι υποχρεωτική η μαντίλα να μην την φορούν; Και τα βάζετε ξαφνικά με το Ιράν, που επί σειρά ετών μας έδινε πετρέλαιο δωρεάν. Καταλαβαίνετε τι κάνετε;», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ν. Ηλιόπουλος: «Υγειονομικό έγκλημα με υπογραφή Μητσοτάκη»

Τι έχουμε μάθει από την Εξεταστική; Τίποτα!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας