1:06 Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Κυριάρχος στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Κυριάρχος στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ο μεγάλος Όμιλος ήρθε ξανά στο προσκήνιο λόγω των έντονων διεργασιών, που μεταξύ άλλων αφορούσαν και την είσοδο του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, στην ΤΕΡΝΑ, αλλά και την αύξηση της δύναμης του προέδρου και CEO, Γιώργου Περιστέρη.

Η  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ενημέρωσε ότι έλαβε γνωστοποίηση από το νομικό πρόσωπο PERGE LTD, το οποίο ελέγχεται από το εκτελεστικό μέλος, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Δ.Σ. της Εταιρείας κ. Γεώργιο Περιστέρη, ότι στις 16/4/2021 επήλθε μεταβολή (αύξηση) στα δικαιώματα ψήφου του ως άνω μετόχου.

Συναφώς, ο μέτοχος κ. Γεώργιος Περιστέρης γνωστοποίησε επίσης τη μεταβολή (αύξηση) στα δικαιώματα ψήφου του. Κατέχει πλέον 30.772.735 μετοχές και δικαιώματα  ψήφου ήτοι  ποσοστό 29,75% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Στον Γ. Περιστέρη περιήλθαν πρόσφατα τα πακέτα 2,67 εκατ. μετοχών (2,58%) της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που άλλαξαν χέρια στο Χρηματιστήριο, με συνολικό τίμημα 30 εκατ. ευρώ.

Έτσι αυξάνει σταδιακά το ποσοστό του στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αποκτώντας πακέτα μετοχών από το ολλανδικό γκρουπ Reggeborgh  που αποεπενδύει.

Η αποεπένδυση της Reggeborgh, άνοιξε τον δρόμο για την είσοδο κι άλλων επενδυτών στον δυναμικά αναπτυσσόμενο όμιλο. Σημαντικό ποσοστό έχει αποκτήσει επίσης η Μαριάννα Λάτση, ενώ νέος μέτοχος-στρατηγικός επενδυτής στον όμιλο θα καταστεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος έκανε το πρώτο βήμα, αγοράζοντας πακέτο μετοχών της εισηγμένης θυγατρικής ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Όπως δημοσιεύτηκε στη «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας