10:27 Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

ΚΥΣΕΑ: Ασκήσεις με πραγματικά πυρά στον Έβρο

ΚΥΣΕΑ: Ασκήσεις με πραγματικά πυρά στον Έβρο

Από σήμερα Δευτέρα 2 Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσουν στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ .Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, χθες Κυριακή 1η Μαρτίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τα πέντε μέτρα αναβάθμισης της φύλαξης συνόρων της χώρας στον υπέρτατο βαθμό που αποφάσισε η κυβέρνηση.Στον Έβρο αναμένεται να μεταβεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη 3 Μαρτίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με δήλωσή μου μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, έκανε λόγο για ασύμμετρη απειλή, τονίζοντας ότι η κινητοποίηση στα σύνορα της χώρας θα είναι σε υπέρτατο βαθμό.

Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ αφορά τόσο τα χερσαία σύνορα με αιχμή τον Έβρο όσο και τα θαλάσσια με επίκεντρο το βορειοανατολικό Αιγαίο. Το μήνυμα που θέλει να στείλει η κυβέρνηση είναι σαφές και προς κάθε κατεύθυνση: Η χώρα θα είναι απροσπέλαστη στην οργανωμένη προσπάθεια παραβίασης των συνόρων της.

Παρακάτω η ανακοίνωση για τα πυρά:

«Από 2 Μαρτίου 2020 και καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα εκτελούνται βολές με πραγματικά πυρά από ελαφρύ και βαρύ οπλισμό ευθυτενούς τροχιάς, σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, από τη νήσο Σαμοθράκη μέχρι Μεγίστη» ανακοινώθηκε από την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ).

«Επικίνδυνες περιοχές είναι αυτές, που περικλείονται από τα σημεία:

α. ΕΦ Διλόφου – Λυκόνησος – Μουσμουλιές – ΕΦ Μαρασίων .

β. ΕΦ Μαρασίων -Δάσος Καστανιών – ΕΦ 1- Περιοχή αποτρεπτικού εμποδίου- ΕΦ 5-Πράσινη Πόρτα.

γ. Πράσινη Πόρτα- ΕΦ 10- ΕΦ Γέφυρας Πυθίου.

δ. ΕΦ Γέφυρας Πυθίου -ΕΦ Μαύρου Όγκου- ΕΦ 126- ΕΦ Σουφλίου-ΕΦ Μανίτσας.

ε. ΕΦ Μανίτσας -ΕΦ. Πλαγιές- Περιοχή Τυχερού- ΕΦ Γεμιστής- ΕΦ Γέφυρα Κήπων- ΕΦ Πετάλου- Αινήσιο Δέλτα.

Στις παραπάνω περιοχές απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή ατόμων, τροχοφόρων και ζώων κατά τις ώρες των βολών, για αποφυγή ατυχημάτων. Βλήματα μη εκραγέντα, που τυχόν θα βρεθούν, να μη μετακινηθούν και να ειδοποιείται άμεσα η πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή.

Από τη Στρατιωτική Υπηρεσία».

Πηγή: Dikaiologitika.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας