18:44 Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Η Κυβέρνηση προωθεί πρόγραμμα εγκατάστασης θέρμανσης με φυσικό αέριο

Η Κυβέρνηση προωθεί πρόγραμμα εγκατάστασης θέρμανσης με φυσικό αέριο

 

Δικαίωμα εγκατάστασης θέρμανσης με φυσικό αέριο θα έχουν, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι δικαιούχοι του εισοδήματος κοινωνικής αλληλεγγύης που διαμένουν σε περιοχές της Αττικής, με τιμή ζώνης έως 1.200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και ποσοστό διείσδυσης μικρότερο από 15% στο υφιστάμενο δίκτυο φυσικού αερίου. Το πρόγραμμα θα καλύψει εξ ολοκλήρου το ποσό της δαπάνης για την εγκατάσταση σύμφωνα με τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη.

Στόχος είναι η αντικατάσταση του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης πετρελαίου, με σύστημα φυσικού αερίου. Η χρηματοδότηση προέρχεται από κονδύλια του ΕΣΠΑ 2014-2020,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τρεις είναι οι βασικοί στόχοι. Η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, η επέκταση της χρήσης φυσικού αερίου και η μείωση των εκπομπών ρύπων. Η χρηματοδότηση προέρχεται από κονδύλια του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι ενδιαφερόμενοι, μετά τη δημοσίευση της Προκήρυξης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και έως την 31η Μαΐου του 2018, που ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία, μπορούν να απευθύνονται στην ΕΔΑ Αττικής για την κατάθεση της αίτησης. Περισσότερες λεπτομέρειες δίνονται μέσω της διαδικτυακής πύλης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της ιστοσελίδας της ΕΔΑ Αττικής.

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας