21:42 Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Λ. Αυγενάκης για καταγγελία Μπεκατώρου : Έχουν συμβεί κι άλλα περιστατικά - Ν.Κακλαμανάκης: Έχει απειληθεί η ζωή μου

Λ. Αυγενάκης για καταγγελία Μπεκατώρου : Έχουν συμβεί κι άλλα περιστατικά - Ν.Κακλαμανάκης: Έχει απειληθεί η ζωή μου

Επιταχύνονται οι εξελίξεις όσο αφορά τις αλλαγές στις Ομοσπονδίες μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου. Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας  προχωρά σε έλεγχο των οικονομικών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή παγώνει κάθε χρηματοδότηση.  «Να σπάσει τη σιωπή της» ζήτησε «από κάθε Σοφία» που βίωσε την σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας  στην εκπομπή του STAR Αλήθειες με τη Ζήνα.
«Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο. Είμαστε εδώ να ζητήσουμε από κάθε Σοφία, όχι μόνο από τον χώρο του αθλητισμού αλλά και από άλλους χώρους, να σπάσουν τη σιωπή τους. Να μιλήσουν. Γιατί έτσι θα καθαρίσουμε το τοπίο και θα αντιμετωπίσουμε αυτή την αρρώστια», τόνισε ο κ. Αυγενάκης αναφερόμενος στις πρόσφατες αποκαλύψεις της χρυσής Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου.

Υπενθύμισε τις αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο για την αθλητική μεταρρύθμιση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα όρια στις θητείες των διοικήσεων των ομοσπονδιών και τα ηλικιακά όρια των μελών τους ήταν η πρώτη μεγάλη αλλαγή που έκανε η κυβέρνηση στο αθλητικό οικοδόμημα, «το οποίο έχει μείνει στάσιμο τα τελευταία 20 με 30 χρόνια». Σε αρκετές ομοσπονδίες, εξήγησε ο κ. Αυγενάκης, υπάρχει σταθερή παρουσία προσώπων επί δεκαετίες, για 20-30 έως και για 50 χρόνια.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τομές, να σπάσουμε αυγά», διαβεβαίωσε ο κ. Αυγενάκης. Ερωτώμενος γιατί δεν έκανε νωρίτερα κάτι όσον αφορά τις καταγγελίες που γνώριζε ο κ.Αυγενάκης είπε ότι παρότρυνε τα θύματα να προχωρήσουν με τον σωστό τρόπο , προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη.

Νίκος Κακλαμανάκης: Κατάχρηση εξουσίας από την Ομοσπονδία – Μας περιφρονούσαν!

Από την πλευρά του ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης είπε ότι σέβεται απόλυτα το τεκμήριο της αθωότητας αλλά υπάρχει και το τεκμήριο της προσωπικής διαχρονικής εμπειρίας το οποίο περιλαμβάνει κατάχρηση εξουσίας και απόκρυψη , πράγματα που κατέθεσε και στη Βουλή όταν προσκλήθηκε. Αναφερόμενος στην κατάχρηση εξουσίας ο Νίκος Κακλαμανάκης είπε ότι οι αθλητές υποχρεούνται να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι δεν μπορούν να προσφύγουν σε πολιτικά δικαστήρια και επίσης να μην κάνουν δηλώσεις που θεωρούνται μειωτικές απέναντι σε παράγοντες και Ομοσπονδίες. Έγγραφο το οποίο έχει καταθέσει στον Εισαγγελέα. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ανάρτηση της Γ.Γ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου: “Λοιπό…Εγώ στα 22 ήμανε τελειόφοιτος φιλοσοφικής , δασκάλα σε φροντιστήριο , παντρεμένη και έγκυα.” Ανάρτηση την οποία απέσυρε άμεσα μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Η ανάρτηση της Νίκης Αναστασίου που προκάλεσε σάλο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοφία Μπεκατώρου: Αποκάλυψε σεξουαλική κακοποίηση συναθλήτριάς της

 

Αριστοτέλης Αδαμόπουλος για καταγγελία Μπεκατώρου: “Το μυστικό είναι οι εκλογές στην Ομοσπονδία!”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας