9:10 Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Λ. Ρακιντζής: "Δικαιώθηκα, αλλά οι εντυπώσεις μένουν"

Λ. Ρακιντζής: "Δικαιώθηκα, αλλά οι εντυπώσεις μένουν"
  • O πρώην επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, μίλησε στον Πέτρο Κουσουλό και στο «Νυχτερινό Ρεπορτάζ»
  • Αφορμή η απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αμετάκλητα πως η θητεία του είχε παραταθεί σιωπηρά εμπράκτως
  • «Δεν είμαι… Μητροπολίτης να κηρυχθώ έκπτωτος, όλες οι πράξεις μου ήταν νόμιμες»
  • “Μου έριξαν λάσπη, δημιούργησαν ένα μικρό σκάνδαλο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις”

 

Ο πρώην επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, εξήγησε για ποιον λόγο δεν υπήρχε κανένα θέμα με τις πράξεις και τις αποφάσεις που έπαιρνε κατά τη διάρκεια της τελευταίας οκταετίας. Στοπ ραδιόφωνο του Alpha και στον Πέτρο Κουσουλό ισχυρίστηκε πως έμεινε στη θέση του διότι δεν είχε ανακοινωθεί αντικαταστάτης και πως δημιουργήθηκε ένα τεχνητό σκάνδαλο για να ευνοηθεί η αντικατάστασή του.

«Η θητεία μου έληξε τυπικά το 2009, αλλά παρατάθηκε εμπράκτως, διότι μέχρι την τελευταία στιγμή πήγαινα έβλεπα τους πρωθυπουργούς, υπέβαλα τις εκθέσεις μου για όλα τα θέματα. Οπότε βγήκε μία απόφαση του ΣτΕ σε ένα θέμα απλό. Δηλαδή έκανα μία προσφυγή κι άλλος πρότεινε ότι είχε λήξει η θητεία μου και δεν μπορούσε να κάνω προσφυγή. Αυτό το απλό πράγμα, το τρίτο τμήμα είπε ότι επειδή το θέμα είναι συνταγματικό το παραπέμπω στην ολομέλεια, τίποτα άλλο.

Βάση αυτής της απόφασης κηρύχθηκα έκπτωτος και ότι όλες οι πράξεις μου είναι άκυρες, ενώ η ολομέλεια του ΣτΕ δεν είχε αποφασίσει τίποτα, άρα εγώ απάντησα πως δεν είμαι Μητροπολίτης να  θεωρηθώ έκπτωτος και ότι ήμουν νόμιμος σε όλες τις πράξεις μου! Τώρα που βγήκαν οι αποφάσεις του ΣτΕ και είπαν πως είχε σιωπηρά παραταθεί η θητεία μου και πως όλες οι πράξεις μου ήταν νόμιμες, ακόμη και η προσφυγή μου δικαιώθηκα, αλλά δυστυχώς οι εντυπώσεις μένουν. Επίτηδες βγήκαν οι φήμες για να διευκολύνουν την αντικατάστασή μου»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας