17:45 Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

La Repubblica: Η Εύα Καϊλή ομολόγησε ότι γνώριζε για το Qatargate

La Repubblica: Η Εύα Καϊλή ομολόγησε ότι γνώριζε για το Qatargate

«Η Εύα Καϊλή, πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ομολόγησε» γράφει η ιταλική La Repubblica, αναφέροντας πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής παραδέχθηκε στις βελγικές Αρχές πως γνώριζε για το κύκλωμα δωροδοκιών, το Qatargate, στο οποίο εμπλεκόταν ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

«Είναι αλήθεια. (…) Γνώριζα για τις δραστηριότητες του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι. Και ήξερα ότι υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες χρήματα στο σπίτι μου» φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με το ιταλικό μέσο ενημέρωσης, που σχολιάζει πως δεν είχε άλλη επιλογή καθώς η αστυνομία έφτασε στην πόρτα της «την ώρα που καλούσε τον πατέρα της για να κρύψει τα χρήματα»

Ο πατέρας της κα Καϊλή εντοπίστηκε στο Sofitel, ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία των Βρυξελλών.

Κατά το ίδιο μέσο, μετά τη σύλληψη του συζύγου της, η κα Καϊλή φαίνεται ότι επιχείρησε ναπροειδοποιήσει τον Παντσέρι κι άλλα δύο άτομα, γεγονός που οδήγησε τις Αρχές στη σύλληψή της, παρότι δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση.

«Μετά τη σύλληψη του συζύγου της “προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Παντσέρι και δύο ευρωβουλευτές για την παρούσα έρευνα”, γράφουν οι Βέλγοι ερευνητές στον φάκελο, εξηγώντας γιατί αποφασίστηκε η σύλληψή της, η οποία δεν είχε αρχικά προγραμματιστεί» γράφει η Repubblica.

Σημειώνεται πως η εύρεση των χαρτονομισμάτων στο σπίτι της αλλά και η φερόμενη προσπάθεια αλλοίωσης των στοιχείων – τα χρήματα που πήρε ο πατέρας της και τα τηλεφωνήματα που φαίνεται ότι έκανε – έπεισαν τους Βέλγους να τη συλλάβουν.

Η κα Καϊλή καταγγέλλεται επίσης ότι «παρενέβη για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Κατάρ, έχοντας συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας» της κυβέρνησης της Ντόχα, ακριβώς κατόπιν οδηγιών του Παντσέρι, συμπληρώνεται.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστηρίζει πως «τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της δεν της ανήκαν, ανήκαν στον σύζυγό της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημητρακόπουλος: Πλαστά τα έγγραφα δωροδοκίας της Εύας Καϊλή για το Qatargate

La Repubblica: Πως ο σύντροφος της Εύας Καϊλή χειραγωγούσε τους σοσιαλιστές ευρωβουλευτές

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας