0:46 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Λαφαζάνης εναντίον «53» του ΣΥΡΙΖΑ: Το να μιλάνε για αντιπολίτευση είναι ξεφτίλα

Λαφαζάνης εναντίον «53» του ΣΥΡΙΖΑ: Το να μιλάνε για αντιπολίτευση είναι ξεφτίλα

Πυρά κατά των πρώην συντρόφων του στο ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην ομάδα των «53» εξαπολύει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Πρώτα τονίζει στη συνέντευξή του στα ΝΕΑ ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον τόση σχέση με την Αριστερά όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο» στη συνέχεια ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας επιτίθεται στην ομάδα με επικεφαλής των υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Το να μιλάνε οι 53 για Αριστερά και για αντιπολίτευση στον Τσίπρα, όταν έχουν ψηφίσει δύο καταστροφικά μνημόνια, το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι συνιστά μεγάλη ξεφτίλα» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την τελευταία συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές την χαρακτηρίζει «καραμπινάτο Μνημόνιο» προσθέτοντας ότι «αποτελεί άλλο ένα άλμα στο χάος και την εξαθλίωση».

Σύμφωνα με τον ίδιο «στην Ελλάδα κλείνουμε μία νέα επταετία, με τη δημοκρατία να υπάρχει στους τύπους, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκεται στην κατάψυξη και τη χώρα να βιώνει ένα οιονεί πραξικόπημα».

Ο κ. Λαφαζάνης επιμένει ότι η μία και μόνη διέξοδος για την Ελλάδα είναι το εθνικό νόμισμα αν και όπως λέει «δεν είναι πανάκεια, αποτελεί όμως προϋπόθεση για νέο ξεκίνημα».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν η ΛΑΕ θα μπορούσε να συγκροτήσει μέτωπο με ΚΚΕ, Πλεύση, Βαρουφάκη και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, απαντά: «Βεβαίως και θα μπορούσε και θα έπρεπε να συγκροτηθεί μέτωπο με δυνάμεις σαν κι αυτές αλλά και άλλες, αν και θα χρειαζόταν μια ειδικότερη τοποθέτηση για την περίπτωση του Γιάνη Βαρουφάκη».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας