13:21 Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων

Λαγκάρντ: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και ίσως χρειαστεί ακόμη και να περιορίσει την οικονομική δραστηριότητα για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, δήλωσε την Παρασκευή η Πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ξεχωρίζοντας τα επιτόκια ως βασικό μέσο της τράπεζας έναντι της μείωσης του ισολογισμού.

«Αναμένουμε να αυξήσουμε περαιτέρω τα επιτόκια – και η απόσυρση της διευκόλυνσης μπορεί να μην είναι αρκετή», είπε η Λαγκάρντ σε ομιλία της σε συνέδριο, σύμφωνα με το Reuters. «Τα επιτόκια είναι, και θα παραμείνουν, το κύριο εργαλείο για την προσαρμογή της πολιτικής μας στάσης», είπε.

«Αλλά πρέπει να ομαλοποιήσουμε τα άλλα εργαλεία πολιτικής μας και έτσι να ενισχύσουμε την ώθηση από την πολιτική επιτοκίων μας».

Η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια κατά 200 μονάδες βάσης από τον Ιούλιο, κίνηση άνευ προηγουμένου, για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Οι επενδυτές είναι τώρα διχασμένοι, μεταξύ μιας αύξησης επιτοκίων 50 με 75 μονάδων βάσης τον Δεκέμβριο μετά από διαδοχικές κινήσεις 75 μονάδων βάσης και βλέπουν τη μείωση των θέσεων σε ομόλογα, γνωστή και ως ποσοτική σύσφιξη, από το πρώτο εξάμηνο του 2023.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας