12:59 Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Λάθη και παραλείψεις εντοπίζει η οργάνωση Generation 2.0 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για ανανεώσεις αδειών διαμονής

Λάθη και παραλείψεις εντοπίζει η οργάνωση Generation 2.0 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για ανανεώσεις αδειών διαμονής

Ως «δυσλειτουργική» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η μη κυβερνητική οργάνωση «Generation 2.0» την ηλεκτρονική πλατφόρμα για ανανεώσεις των αδειών διαμονής, που υλοποίησε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι για να ξεκινήσει η υποβολή της αίτησης πρέπει πρώτα να επιλεγεί η κατηγορία της άδειας διαμονής, ανάμεσα σε 178 επιλογές, με τίτλους δυσνόητους, νομικής ορολογίας. Επίσης, οι πληροφορίες της πλατφόρμας είναι γραμμένες μόνο στα ελληνικά, αν και απευθύνεται σε μεταναστευτικό πληθυσμό.

Εξάλλου, η οργάνωση επισημαίνει ότι στις περισσότερες κατηγορίες τα δικαιολογητικά που ζητούνται στην πλατφόρμα είναι πολύ λιγότερα από όσα ζητούν οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης ή ότι τα έγγραφα που ζητούνται, είναι σε κάποιες περιπτώσεις λανθασμένα, με το Generation 2.0 να συμπεραίνει ότι αυτή η διαφοροποίηση σίγουρα θα οδηγήσει τις υπηρεσίες να ζητήσουν μελλοντικά συμπληρωματικά δικαιολογητικά. Τέλος, η οργάνωση διαπιστώνει ότι με την επιτυχή υποβολή της αίτησης εκδίδεται μια βεβαίωση κατάθεσης ως αποδεικτικό, η οποία δεν έχει σειριακό αριθμό ή επίσημη σφραγίδα και κανένα εχέγγυο αυθεντικότητας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελεγχθεί από τις αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκλειστικά ηλεκτρονικά η ανανέωση των αδειών διαμονής από τις 16 Νοεμβρίου

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από την Ρόδο: “Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται εδώ… διότι υπάρχει απειλή”

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας