More

  Λεφτά υπάρχουν… για τις «χρυσές» αμοιβές στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων

  Ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι για τα όσα γράφτηκαν σχετικά με το μεγάλο σκάνδαλο στον ΑΔΜΗΕ και τους «χρυσούς» μισθούς που έδωσαν στον εαυτό τους ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και «χρυσές» αμοιβές στην Ελλάδα της κρίσης συνεχίζονται.

  Αυτή τη φορά ο λόγος για το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, όπου -όπως γράφει το bankingnews.gr- η κα Ουρανία Αικατερινάρη Διευθύνουσα Σύμβουλος θα λαμβάνει 290.000 ευρώ το χρόνο τουλάχιστον ενώ ο Πρόεδρος κος Διαμαντόπουλος θα περιοριστεί σε «μόλις» 250.000 Ευρώ.

  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συμβόλαιο που θα συνταχθεί είναι τουλάχιστον 3ετές (η θητεία των μελών είναι τετραετής) γεγονός που σημαίνει ότι τυχόν απομάκρυνση από τη θέση της μπορεί να κοστίσει ποσό έως και 1 εκ ευρώ.

  Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε τη μεγάλη αποκάλυψη του eReportaz για την κα Ράνια (Ουρανία) Αικατερινάρη. Η 46χρονη Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός με σπουδές και στο Ηνωμένο Βασίλειο που ως γνωστόν είναι κόρη της πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη και σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών επιλέχθηκε από το Εποπτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τις γνωστές εταιρείες Stanton Chase & KPMG, διώκεται για κακουργηματικής φύσεως αδικήματα σε δυο διαφορετικές υποθέσεις και μάλιστα αυτές τις ημέρες κάθεται στο εδώλιο για το σκάνδαλο της ΓΕΝΟΠ-ΤΟΥΡΣ που είχε αποκαλύψει το ereportaz.

  Η περίπτωση της κας Αικατερινάρη είναι πρωτοφανής. Στο τιμόνι του Υπερταμείου που θα κληθεί να αξιοποιήσει την δημόσια περιουσία τοποθετήθηκε ένα στέλεχος που πέραν όλων των άλλων προσώπων τυγχάνει αυτή την στιγμή να είναι υπόδικο για κακουργήματα τα οποία σύμφωνα με τα κατηγορητήρια αφορούν το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου! Έβαλαν δηλαδή «τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα», όπως αναφέρουν νομικές πηγές.


  Διαβάστε εδώ το αποκαλυπτικό μας ρεπορτάζ

  Ράνια Αικατερινάρη: Διώκεται (δις) για κακουργήματα, διορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος στο Υπερταμείο


  Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Υπερταμείου αναμένεται να αναλάβει την ερχόμενη Τετάρτη 15/2/2017 ενώ αύριο 16/2 συνεχίζεται η δίκη της κας Αικατερινάρη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που φέρονται να έχουν διαπραχθεί κατά την θητεία της στη ΔΕΗ. Το bankingnews.gr  δίνει πληροφορίες και για τα βιογραφικά όλων των μελών της διοίκησης του Υπερταμείου όπου εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί η αοριστία σχετικά με την προϋπηρεσία της κας Αικατερινάρη.

  Βιογραφικά

  Γεώργιος Διαμαντόπουλος

  Γεννήθηκε το 1951.
  Σπούδασε στο Deree και είναι κάτοχος ΜΒΑ από το University of Massachusetts Amherst.
  Έχει εμπειρία σε σημαντικές θέσεις πολυεθνικών με τετραετή θητεία ως Δ/νων Σύμβουλος της Jacob Suchard Ελλάδος, καθώς και άλλα 17 έτη ως Δ/νων Σύμβουλος της Kraft Foods Ελλάδος.
  Έχει διατελέσει μέλος του ΣΕΒΤ, CAOBISCO, ΕΑΣΕ, ΕΕΔΕ και ΣΔΕ.

  Ουρανία Αικατερινάρη

  Η κα Ράνια Αικατερινάρη

  Γεννήθηκε το 1971.
  Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ. Είναι κάτοχος ΜΒΑ από το City University στη Μεγάλη Βρετανία.
  Έχει εργαστεί στην επιχειρηματική και επενδυτική τραπεζική σε Ελλάδα και εξωτερικό σε μεγάλους οργανισμούς όπως η BNP Paribas, Eurobank και Deutsche Bank.
  Έχει διατελέσει Αναπληρώτρια Δ/νουσα Σύμβουλος στη ΔΕΗ την περίοδο 2010-2015.
  Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν Partner στην Ernst & Young (ΕΥ).

  Στέφανος Γιουρέλης

  Γεννήθηκε το 1964.
  Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών.
  Εργάστηκε για 19 χρόνια στην Hewlett Packard, εκ των οποίων 4 χρόνια ως Γενικός Διευθυντής Ελλάδος και 4 χρόνια ως Δ/νων Σύμβουλος Αφρικής και Ελλάδος με έδρα το Dubai.

  Αλίκη Γρηγοριάδη

  Γεννήθηκε το 1968.
  Σπούδασε Marketing στο Deree College στην Αθήνα.
  Είναι κάτοχος ΜΒΑ από το Manchester Business School στην Αγγλία.
  Εργάστηκε ως Project Manager, Senior Auditor, Market Manager και Head of Product Development στην CitiBank στο Λονδίνο (1994-2001); ως Global Head of Service Management στην ABN Amro Bank στο Λονδίνο και στην Ολλανδία (2001-2009); ως Managing Director of European Transaction Services στην JP Morgan (2010-2015); και ως σύμβουλος και μέντορας νεοφυών επιχειρήσεων τραπεζο-οικονομικού και ασφαλιστικού τομέα στο Λονδίνο (2015-2017).

  Θεμιστοκλής Κουβαράκης

  Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στην Αγγλία.
  Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά από το London School of Economics & MBA από την Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Εργάστηκε από το 1988 μέχρι το 2016 στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στο Λουξεμβούργο με έμφαση σε έργα υποδομής σε διαφορες χωρες της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

  Γεώργιος Μαθιός

  Γεννήθηκε το 1967.
  Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.
  Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) από το Πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ στον τομέα του Marine Engineering και του Shipping.
  Τέλος είναι κάτοχος MBA από το Manchester Business School και υποψήφιος Διδάκτορας (PhD) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε στην Procter & Gamble στην Γερμανία και L’Oreal Hellas (1995-2000); στην Multichoice Hellas ως Digital Platform Director (2000-2002); στην Coca-Cola Co (2002-2007) ως Head, Athens 2004 Olympic Games Activation και Southeast Europe Integrated Marketing & Communications Manager; στην HSBC Bank Plc. (2007-2008) ως Head of Marketing and Customer Propositions και στην DIGEA A.E. ως C.E.O. (2009-2015).

  Μαρίνα Νιφόρου

  Γεννήθηκε το 1969.
  Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Cornell στις ΗΠΑ.
  Είναι κάτοχος MBA από το INSEAD και Μεταπτυχιακών Τίτλων στην Δημόσια Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και Διεθνείς Σxέσεις από το Πανεπιστήμιο SAIS-Johns Hopkins. Εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα (1993-1998); ως Director Corporate Strategy στο Groupe Pechiney στη Γαλλία (2001-2004); στο INSEAD ως Executive Director (2007-2010) και ως Γενική Διευθύντρια στο Αμερικανικό Επιμελητήριο στη Γαλλία (2010-2014).

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Ο µεγαλειότατος είναι γυµνός

  Ο τέως, Χουάν Κάρλος (ετών 82), αυτοεξορίστηκε στον Αγιο ∆οµίνικο, υπό το βάρος της µίζας ΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - παρέα με τα εκατομμύρια που φαίνεται...

  Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία να σταματήσει άμεσα τις ερευνητικές δραστηριότητες του «Ορούτς Ρέις» στην Αν. Μεσόγειο

  Να σταματήσει άμεσα τις ερευνητικές δραστηριότητες του «Ορούτς Ρέις» στην Ανατολική Μεσόγειο, καλεί την Άγκυρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και εκφράζει για μια ακόμα φορά...

  Ο Ιβάν ο τροµερός σε business & λουκέτα

  ΓΙΑ «ΝΤΑΜΠΛ στην ανάπτυξη» έγραφε στις 26 Ιανουαρίου 2020 το «Έθνος» σε μία αγιογραφία του Ιβάν Σαββίδη. Τότε που αγνοούσαν όλοι και τις επιπτώσεις...

  Εντολή για αυστηρό διάβημα στο Τουρκικό ΥΠΕΞ από τον Ν. Δένδια

  Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση της ελληνικής διπλωματίας ευθύς μόλις δημοσιεύθηκε η παράνομη τουρκική NAVTEX, για σεισμικές έρευνες σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τονίζουν διπλωματικές πηγές. Ειδικότερα,...

  Λιβύη: Μετά το καλοκαίρι η απόφαση της ΕΕ για επιβολή κυρώσεων σε όσους παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων

  Το Βερολίνο, το Παρίσι και η Ρώμη αυξάνουν την πίεση στις χώρες που παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Έχει συνταχθεί ήδη ένας αρχικός...