19:38 Τρίτη 23 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Λέσβος: Η Ε.Ε. συνδράμει την Ελλάδα στη διαχείριση του μεταναστευτικού - Ποιές χώρες βοήθησαν άμεσα

Λέσβος: Η Ε.Ε. συνδράμει την Ελλάδα στη διαχείριση του μεταναστευτικού - Ποιές χώρες βοήθησαν άμεσα

Αυστρία, Γερμανία, Δανία, Φινλανδία, Πολωνία και Σουηδία ανταποκρίθηκαν άμεσα στο ελληνικό αίτημα και έχουν ήδη προσφέρει προς την Ελλάδα σημαντική ποσότητα ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας. Θετική απόκριση αναμένεται και από άλλα κράτη – μέλη. Σημειώνεται επίσης ότι και η Ελβετία προσέφερε, σε διμερές επίπεδο, αντίστοιχη βοήθεια προς τις ελληνικές αρχές.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το κέντρο συντονισμού εκτάκτων αναγκών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ERCC – Emergency Response Coordination Center) για τον βέλτιστο συντονισμό άφιξης των αποστολών.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ενεργοποίησε χθες τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παροχή ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ελλάδα, σε συνέχεια της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Μόρια της Λέσβου, μετά την καταστροφή μέρους της δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και μεταναστών.

Οι Ελληνικές αρχές βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη γενική διευθύντρια της αρμόδιας DG ECHO, Παρασκευή Μίχου, καθώς και σε διαρκή συντονισμό με τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας