17:13 Κυριακή 22 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Λιγνάδης: Τα μυστικά του μαύρου USB και η νέα απολογία του ηθοποιού

Λιγνάδης: Τα μυστικά του μαύρου USB και η νέα απολογία του ηθοποιού

Αθώος του… αίματος για τις δύο νέες καταγγελίες βιασμού που αντιμετωπίζει (εκείνη του ενηλίκου Δ.Μ. το 2018 και του 23χρονου σήμερα Π.Φ. το 2015) δήλωσε μέσω του απολογητικού του υπομνήματος που κατέθεσε στη 13η τακτική ανακρίτρια, Παρασκευή Μπότση, ο προφυλακισμένος ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Τι υποστηρίζει στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου – Οι συνομιλίες και μία φωτογραφία-σοκ που κατάσχεσαν οι Αρχές σε αφαιρούµενο δίσκο

Παρά το γεγονός, ακολουθώντας επιθετική και καλά μελετημένη τακτική, ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αρνήθηκε να απολογηθεί προφορικά ενώπιον της δικαστικής λειτουργού καταγγέλλοντας μεροληπτική στάση (!), εντούτοις μέσω του πολυσέλιδου υπομνήματος (αριθμεί 115 σελίδες) που αποκαλύπτει σήμερα η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» προσπάθησε να αποδομήσει τους ισχυρισμούς των δύο φερόμενων θυμάτων. Τηρώντας τη στάση της πλήρους άρνησης (όπως έκανε και στις αρχικές καταγγελίες), ο Λιγνάδης έκανε λόγο για κατασκευασμένους μάρτυρες και δήθεν θύματα τα οποία προσπαθούν να τον ενοχοποιήσουν χωρίς κανένα στοιχείο. Για τον Δ.Μ., όπως είχε κάνει και στις έγγραφες εξηγήσεις του, ισχυρίσθηκε ότι δεν τον γνωρίζει καν (!) και ότι η καταγγελία για βιασμό είναι ψευδής και υποκινούμενη από τον δικηγόρο του. Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Π.Φ., τον οποίον είχε «φιλοξενήσει» στο σπίτι του για επτά μήνες, επεσήμανε ότι δεν είχε ουδεμία σεξουαλική επαφή είτε με τη συναίνεσή του είτε χωρίς!

«Φιλοξενία»

«Κάποιες ημέρες τον είχα φιλοξενήσει στο σπίτι μου, διότι μου το είχε ζητήσει, καθώς όπως μου είχε πει, το δικό του σπίτι στερούνταν ηλεκτροδότησης. Όσες φορές έμεινε στο σπίτι μου, κοιμόταν στον καναπέ του σαλονιού. Ο καταγγέλλων δεν είναι σε καμία περίπτωση θύμα βιασμού. Είναι ένας στρατευμένος μάρτυρας, ο οποίος ψεύδεται…», ανέφερε χαρακτηριστικά προσκομίζοντας στην ανακρίτρια συνομιλίες οι οποίες, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του.

Συγκεκριμένα, μέσω του απολογητικού υπομνήματος ο Λιγνάδης αναφέρει ότι ενώ ο φερόμενος βιασμός έλαβε χώρα το 2015, εντούτοις στις 30 Αυγούστου 2020 επικοινώνησε μέσω Instagram με τον Π.Φ. και ο 23χρονος τον ρώτησε εάν θα ήθελε να μιλήσουν ώστε να κανονίσουν να πάνε για καφέ, όταν εκείνος θα επέστρεφε από τις διακοπές του. «Εάν πράγματι τον είχα βιάσει, δεν θα ήθελε να έχει καμία απολύτως επαφή μαζί μου, πόσω μάλλον να με συναντήσει», αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «…Από φίλος του μετατράπηκα ξαφνικά σε διεστραμμένο βιαστή του, χωρίς να έχει μεσολαβήσει κανένα περιστατικό μεταξύ μας. Βέβαια η μεταστροφή αυτή μπορεί να εξηγηθεί διότι εκδηλώθηκε μετά τις σε βάρος μου ψευδείς καταγγελίες και την προσπάθεια αυτών που στράφηκαν εναντίον μου να συγκεντρώσουν ανθρώπους πρόθυμους να καταθέσουν ψευδώς σε βάρος μου ότι δήθεν βιάστηκαν από εμέ, οι οποίοι αποδέχτηκαν αυτόν τον ρόλο αποβλέποντας σε οικονομικά οφέλη».

Μάλιστα ο Λιγνάδης προσκόμισε και φωτογραφίες από αναρτήσεις στο Instagram τις οποίες φέρεται να ανάρτησε τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Φεβρουάριο του 2016 ο Π.Φ., μέσω των οποίων……………………………..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας