8:52 Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Λινού: «Δεν είμαι ικανοποιημένη από τους χειρισμούς του ΕΟΔΥ» - Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη

Λινού: «Δεν είμαι ικανοποιημένη από τους χειρισμούς του ΕΟΔΥ» - Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη

Η Αθηνά Λινού έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα επισημαίνοντας πως η κατάσταση πλέον είναι «εξαιρετικά δύσκολη» και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Η κα.Λινού μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας (19/10) τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η απόφαση για αυστηροποίηση των μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

«Υπάρχει ο κίνδυνος τα κρούσματα να αυξηθούν, το Σαββατοκύριακο περιμέναμε να πέσουν αλλά δεν έπεσαν» είπε και δήλωσε πως χρειάζεται εγρήγορση, σύνεση και σύμπνοια.

«Η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει άμεσα υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους» διαμήνυσε και σημείωσε η κα. Λινού.

«Φαίνεται πως στους κλειστούς χώρους όπως τα γυμναστήρια ο ιός μεταδίδεται πιο πολύ».

«Θα έπρεπε όλοι οι φοιτητές να παίρνουν τρία μηνύματα την ημέρα ”πρόσεχε, πρόσεχε, πρόσεχε”» είπε αναφερόμενη στον συνωστισμό που παρατηρείται μετά τις 12:00 το βράδυ στις πλατείας.

Η Αθηνά Λινού εξέφρασε την άποψη πως η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα κάνει καλό αναφέροντας «πιστεύω πως επικοινωνία είναι η μόνη βοήθεια».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την έρευνα του ΑΠΘ που κάνει λόγω για 200.000 κρούσματα και 1.800 νεκρούς έως τον Δεκέμβριο εάν δεν ληφθούν περαιτέρω μέτρα δήλωσε: «Τα κρούσματα θα έχουμε πολλά το θέμα είναι εάν θα έχουμε σοβαρό. Πιστεύω στη σύνεση των Ελλήνων».

Μιλώντας για τους χειρισμούς του ΕΟΔΥ και εστιάζοντας στο γεγονός πως προτείνεται σε όσους ήρθαν επαφή με κρούσματα να μείνουν σπίτια τους και όχι να κάνουν τεστ η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών είπε πως δεν είναι σύμφωνη. «Πρέπει να αλλάξει το πρωτόκολλο» τόνισε η κα. Λινού.

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Θεσσαλονίκη: 14 φοιτητές θετικοί στον κορωνοϊό μετά από ξέφρενο πάρτι 1500 ατόμων στο ΑΠΘ

Κορωνοϊός: Σαρώνει- Πάνω από 40 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκοσμίως

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας